Φιλιππίδης: Έκανα χαρούμενους τους Έλληνες

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Επι Κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης, αναγνωρίζοντας τη σημασία του Χρυσού μεταλλίου, που κατέκτησε στο Σόποτ, τόσο για τον ίδιο, όσο και για όλους τους Έλληνες."Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό στίβο και την χώρα μου. Είμαι σίγουρος πως έκανα χαρούμενος πολλούς Ελληνες με αυτή μου την εμφάνιση. Το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε μετά την μεγάλη προσπάθεια από μένα και τον προπονητή μου.

Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Οταν παίρνεις μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση δεν μπορείς να ξέρεις πού θα σταματήσεις. Κάθε φορά προσπαθούμε για το καλύτερο. Πολλές φορές πηγαίνεις σε έναν αγώνα σε καλή κατάσταση, όμως, τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα ήθελες.

Σήμερα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση κι έκανα έναν πολύ καλό αγώνα κι έτσι ήρθε το αποτέλεσμα. Έχουμε μπροστά μας μια μακριά θερινή σεζόν στην οποία θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό’, είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής, τη στιγμή που ο Γερμανός, Μάλτε Μορ (2ος στον τελικό) αναγνώρισε την ανωτερότητά του:

"Ο Κώστας ήταν σε καλύτερη μέρα από μένα, καθώς βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έδειξε πως έχει τα προσόντα να ανέβει ψηλά. Εγώ πάλι όχι. Είμαι χαρούμενος με το ασημένιο μετάλλιο, όχι όμως με τον τρόπο που αγωνίστηκα".

Σχετικά άρθρα