Ξέσπασμα Μόρα κατά Σάντος

Την πικρία του για την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή της Εθνικής για το φιλικό με τη Νότιο Κορέα, μοιράστηκε ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος δεν κρύβει την απογοήτευσή του που ο Πορτογάλος προπονητής δεν τον υπολογίζει ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας.Οι δηλώσεις του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:

Τρία χρόνια μακριά από την Εθνική μολονότι είσαι βασικό στέλεχος σε ομάδα που επανήλθε στη Serie A. Μια εξήγηση μπορείς να δώσεις;
«Έλα ντε… Ούτε εγώ ξέρω το γιατί. Το 2011 είχα χάσει κομμάτι της προετοιμασίας, δεν είχα κλείσει σε ομάδα και έμεινα εκτός Εθνικής. Μετά όμως επανήλθα. Πέρσι έκανε 35 ματς με τη Βερόνα στη Serie Β. Ίσως να θεώρησαν κατώτερο το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής στην Ιταλία».

Κάποιο τηλεφώνημα από τον Σάντος ή συνεργάτη του:
«Τίποτα απολύτως. Από τον Ιούνιο του 2011 και το φιλικό με το Εκουαδόρ. Κανένα ενδιαφέρον, σαν να μην υπάρχω. Αυτό είναι που με στεναχωρεί. Να παίζω σε μία ιταλική ομάδα που φέτος κυνηγά ακόμη και έξοδο στην Ευρώπη και να μην έρθει ούτε ένας να με δει σε παιχνίδι. Εγώ να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου σωματικά και ψυχολογικά και να μην μου δίνεται η δυνατότητα να το δείξω».

Για το ξέσπασμα στο Facebook ["Ο,τι και να πω, λίγο(ς) είναι]:
«Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων που συμπεριφέρεται έτσι. Έτσι μου βγήκε εκείνη την ώρα γιατί αυτό ένιωσα. Όποιος θέλει ας το πάρει άσχημα. Η Εθνική δεν ανήκει σε κανέναν. Όλοι περαστικοί είμαστε».

Για τη συνεργασία με τον Σάντος στην ΑΕΚ:
«Ναι δύο χρόνια, στα οποία πέρασε η αντίληψη από τον προπονητή ότι ο Μόρας είναι για τον κύριο Σάντος απλώς μια καλή ρεζέρβα. Όμως ποτέ δεν είπα κάτι».

Μελλοντικά σχέδια; Τα τελευταία χρόνια σε προσέγγισαν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Ωρίμασαν οι συνθήκες να επιστρέψεις στα ελληνικά γήπεδα;
«Το 2011 είχα δεχτεί τηλεφώνημα από τον κ. Μαρινάκη. Την επόμενη χρονιά μίλησα με τον κ. Μαύρο, αλλά κατάλαβα πως δεν με κάλυπτε το πρότζεκτ της ΑΕΚ. Πέρσι μίλησα με τον Νταμπίζα, αλλά δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό. Έχω επαφή τώρα με τη Βερόνα, για να δούμε αν θα ανανεώσω. Αν υπάρξει πρόταση από την Ελλάδα που να με καλύπτει όχι μόνο οικονομικά θα τη συζητήσω. Τον Αύγουστο κλείνω τα 33, έχω τη διάθεση, τις δυνάμεις και τη φιλοδοξία να παίξω άλλα δύο χρόνια σε καλό επίπεδο».

Την προηγούμενη Κυριακή η Βερόνα έγραψε στο Twitter «παράδειγμα προς μίμηση ο Βαγγέλης Μόρας. Δεν αντέδρασε στο χαστούκι που δέχτηκε σεβόμενος το fair play κι έδειξε πόσο μεγάλος άνθρωπος είναι:
«Είναι μερικές στιγμές που δεν ξέρει κανείς πως θα αντιδράσεις. Στο ματς με την Μπολόνια είχα μια αψημαχία με τον Κριστάλντο, που βούτηξε για να πάρει πέναλτι. Νευρίασα, ανταλλάξαμε τα… γαλλικά μας, ήρθαμε κεφάλι με κεφάλι και δέχτηκα χαστούκι, μπουνιά. Η αντίδραση μου ήταν να γυρίσω το κεφάλι μου , να συγκρατήσω τα νεύρα μου και να φύγω. Έτσι μου βγήκε, μπορεί κάποια άλλη στιγμή να αντιδρούσα διαφορετικά, διότι δεν είναι σύνηθες να δέχεσαι χαστούκι και να μην αντιδράς. Ο Αργεντινός αποβλήθηκε στο επόμενο λεπτό».

Υπήρξε κρούση από την ΑΕΚ: «Όχι καμία, θα δούμε. Ως Λαρισαίος, ΑΕΛ γεννήθηκα, αλλά μετά έγινα ΑΕΚ. Τέσσερα φανταστικά χρόνια, γιατί εκεί αναδείχθηκα».

Σχετικά άρθρα