Λύτρωση με Πλατέλλα για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά στο εντός έδρας αγώνα με τον Ηρόδοτο για τη 19η αγωνιστική στον 6ό όμιλο της Football League 2, αλλά τελικά δεν… κάηκε. Γι΄αυτό φρόντισε ο Βαγγέλης Πλατέλλας που με γκολάρα στο 89′ λύτρωσε την ομάδα του Δέλλα, οδηγώντας την σε νικη με 2-1 επί των κρητικών. Η Ενωση είχε δυο χαμένα πέναλτι, ενώ ο Ηροδοτος έπαιζε με 10 παίκτες από το 32′.Η… κατάρα των χαμένων πέναλτι συνεχίστηκε για την ΑΕΚ, αφού αρχικά ο Πλατέλλας στο 33′ και στη συνέχεια ο Γροντής στο 84′ απέτυχαν να νικήσουν τον αντίπαλο γκολκίπερ, με την Ενωση πλέον να έχει επτά χαμένα πεναλτι σε 12 εκτελέσεις τη φετινή σεζον.

Ο Βαγγελης Πλατέλλας (σ.σ.: όπως είχε συμβεί και στο ματς με τον Ηρόδοτο στον πρώτο γύρο, 1-2 στο 93′) μίλησε τελευταίος και μ’ ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το τελικό 2-1, μετριάζοντας έτσι τις αποδοκιμασίες που ακουστήκαν στο ΟΑΚΑ.

Το σκορ είχε ανοίξει με ωραία ατομική ενέργεια μόλις στο 8′ ο Ανάκογλου, ωστόσο δευτερόλεπτα αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με την Πηλιο.

Στο 33′ η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, ωστόσο ο Πλατέλλας απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στη φάση του πεναλτι αποβλήθηκε ο Μπαλάφας για τον Ηρόδοτο, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Η ΑΕΚ πίεσε στη συνέχεια, είχε ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Γροντή στο 84′, με τον νεαρό άσο να χάνει και αυτός πέναλτι.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Ενωση θα "αφήσει" βαθμούς για πρώτη φορά φέτος στο σπίτι της ηρθε ο Βαγγελης Πλατέλλας να… αποκαταστήσει την τάξη και με σουτ στο 89′ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

ΑΕΚ (Δέλλας):  Βούρας, Γεωργέας, Τσουκαλάς (59′ Τζάθας), Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς.

Ηρόδοτος (Κολιτσιδάκης): Ζαφείρης Δ., Μπινιχάκης, Χατζηβασίλης (64′ Βελέτης), Γεωργόπουλος, Μπαλάφας, Αχιλλέως, Πήλιος, Χατζηανδρέου, Κοζυράκης, Κούρτι, Ζαφείρης Α. (57′ Μωραίτης, 87′ Κλίνης).

Σχετικά άρθρα