Δέλλας: Ακραίο, αλλά σεβαστό το να αντιδρά ο κόσμος

Προβληματισμένος εμφανίστηκε Τραϊανός Δέλλας, μετά τη νίκη με… τη ψυχή στο στόμα που πέτυχε η ΑΕΚ με 2-1 επί του Ηροδότου. Ο προπονητής της Ενωσης τόνισε ότι η ομάδα του δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση, ενώ για τα δύο χαμένα πέναλτι δήλωσε πως είναι θέμα ψυχολογίας.Αναλυτικά ο Δέλλας είπε:
"Άλλο ένα παιχνίδι που πάλι αγχωθήκαμε. Πάλι δείξαμε κάποια σημάδια όχι καλής συγκέντρωσης ειδικά μετά το πρώτο γκολ με αποτέλεσμα να δεχτούμε την ισοφάριση και αυτό να μας αγχώσει ακόμα περισσότερο. Σημείο κλειδί ήταν το χαμένο πέναλτι. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο δεύτερο. Παίξαμε πιο επιθετικά. Θέλαμε να δώσουμε πλάτος. Οι παίκτες προσπαθούσαν από τον άξονα και όχι από τα πλάγια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκνευριστεί όλο το γήπεδο.

Δεν είμαι ευχαριστημένος. Αρκετοί δεν ήταν σε καλή μέρα. Με προβληματίζει. Όπως επίσης με προβληματίζει και οι ευκαιρίες. Για τα πέναλτι είναι ψυχολογικό. Με την ομιλία και τη συζήτηση μεταξύ μας πρέπει να το λύσουμε. Επίσης το γεγονός πως δεν έχουμε καθαρό μυαλό. Όλα αυτά μέσα από τη δουλειά και το βίντεο πρέπει να τα λύσουμε. Πήραμε άλλους 3 βαθμούς για να φύγουμε από αυτή την κατηγορία. Όσο δεν τελειώνουμε τα παιχνίδια ο αντίπαλος θα βελτιώνεται θα αποκτά ψυχολογία και θα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Ότι γκολ έχουμε δεχτεί είναι από καθαρά δικά μας λάθη. Από εκεί και πέρα κοιτάμε μπροστά. Το αφήνουμε πίσω, κοιτάμε το επόμενο.

Για τις αποδοκιμασίες και τα πέναλτι:
Όλα μέσα από τη δουλειά γίνονται. Το πέναλτι είναι και θέμα ψυχολογίας. Τα πέντε πέναλτι βάρυναν τους ποδοσφαιριστές στο να έχουν καθαρό μυαλό. Από εκεί και πέρα μέσα από τη δουλειά μπορεί να βελτιωθεί. Το πιο βασικό δεν είναι να εκτελούμε πέναλτι, ούτε είναι αυτοσκοπός να παίρνουμε πέναλτι. Στόχος είναι να διασπάμε άμυνες που είναι κλειστές και αυτό με προβληματίζει ότι στο δεύτερο δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Ο κόσμος όταν δεν βλέπει αυτό που θέλει και αυτό που μπορεί η ομάδα δυσανασχετεί. Είναι ακραίο, αλλά σεβαστό να αντιδρά ο κόσμος. Όπως είπα και πριν μόνοι μας δώσαμε το δικαίωμα να εγκλωβιστούμε και όχι από τον αντίπαλο.

Για το αν υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης:
Δεν μπορείς να κάτι για αυτό στην προπόνηση. Έχουμε τέτοια θέματα. Είχα ενημερώσει τους παίκτες και τους το επισήμανα αλλά στην επόμενη φάση φάγαμε γκολ. Αν δεν καταλάβουν πως ένα παιχνίδι τελειώνει στο 90′ δεν θα έχουν θέση σε αυτή την ομάδα.

Σχετικά άρθρα