Κέικ πορτοκάλι με επικάλυψη σοκολάτας

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 βανίλια</span><br /><span style="font-size: medium;">4 πορτοκάλια καθαρισμένα από τη φλούδα και κομμένα σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 και 1/2 ποτήρι νερό</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την επικάλυψη σοκολάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">240 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένο (περίπου 1 2/3 φλιτζάνια)</span><br /><span style="font-size: medium;">240 γραμμάρια ανάλατη φυτική μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/8 κουταλάκι αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο μπλέντερ ή μούλτι ρίχνετε τα πορτοκάλια μαζί με το νερό και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το πορτοκάλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφού χτυπηθεί καλά η ζάχαρη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικεν πάουντερ και τη βανίλια.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετούμε σε στρόγγυλη φόρμα για κέικ μεγέθους 18 εκ.  και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα (δοκιμάστε με την οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ).</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την επικάλυψη σοκολάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε  μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε τα να κρυώσει.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τη φυτική μαργαρίνη σε μέτρια- υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 2 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αυξήστε την ταχύτητα στο μεσαίο προς υψηλό και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα, προσθέστε σταδιακά την κρύα λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε μέχρι ενσωματωθούν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σταματήστε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το κακάο και βανίλια.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπήστε σε χαμηλή μέχρι να ενσωματωθούν, τότε κτύπησε σε μέτρια προς υψηλή έως περίπου 1 λεπτό, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χρησιμοποιώντας σπάτουλα ανακατέψτε απαλά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Με μια σπάτουλα ειδική για frosting απλώνετε με απαλές κινήσεις την επικάλυψη σοκολάτας.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα