Γιατί ο ελληνικός καφές προστατεύει από στεφανιαία νόσο

<p><span style="font-size: medium;">Η κατανάλωση ελληνικού καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης επιστημονικής έρευνας. </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Η ομάδα του καθηγητή καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χριστόδουλου Σταφανάδη  μελέτησε τα μυστικά μακροζωίας των κατοίκων της Ικαρίας και αποκάλυψε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού καφέ στην υγεία των ηλικιωμένων κατοίκων της Ικαρίας. </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σύμφωνα με τα  αποτελέσματα της μελέτης  τουλάχιστον το 87% των συμμετεχόντων, έπιναν σε καθημερινή βάση βρασμένο, ελληνικό καφέ και είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία από εκείνους που έπιναν άλλα είδη καφέ.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Έτσι οι επιστήμονες κατέληξαν στα συμπέρασμα ότι ο βραστός ελληνικός καφές, ο οποίος είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, συγκεντρώνει πολλά και διαφορετικά οφέλη συγκρινόμενος με οποιοδήποτε άλλο ρόφημα καφέ.</span></p>

Σχετικά άρθρα