Σιφόν κέικ με άρωμα λεμόνι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">5 αυγά, χωρισμένα κρόκους με ασπράδια</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (cream of tartar)</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα 2/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις ώρες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">6 κουταλιές της σούπας γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίστε το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ . Σε δυο διαφορετικά μπολ ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ρίχνετε τα ασπράδια στο κάδο του μίξερ και προσθέστε το κρεμόριο και ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει απαλές κορυφές.  Στη συνέχεια προσθέστε τη μίση ποσότητα από τη ζάχαρη και ανακατεύετε τη μαρέγκα μέχρι σφίξει και γυαλίσει.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνετε το ηλιέλαιο στους  κρόκους και ανακατεύετε μέχρι να ανοίξει το χρώμα, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε το γάλα , το εκχύλισμα λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού, χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα . Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα των κρόκων και χτυπήστε για περίπου 2 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια προσθέστε τη μισή ποσότητα μαρέγκας μέσα στο μείγμα και δυπλώνετε το μείγμα με μια σπάτουλα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα και ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα