Βαζέχα: Άλλο Μπεργκ, άλλο Σισέ

Το εγκώμιο του Μάρκους Μπεργκ έπλεξε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος δεν βάζει σε διαδικασία σύγκρισης τον Σουηδό με τον Τζιμπρίλ Σισέ ή τον εαυτό του…Οι δηλώσεις του στην εφημερίδα «Goal»:

«Δεν παρακολούθησα το ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη για να έχω πλήρη εικόνα. Εχω άποψη για τον Μπεργκ. Είναι ο καλύτερος φορ του πρωταθλήματος. Ένας επιθετικός με πολλά προσόντα, είναι κινητικός παίκτης με σωστή νοοτροπία στο γήπεδο. Προσπαθεί να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για την ομάδα και δεν είναι μονοδιάστατος. Έχει και πάσα και γκολ και αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την ομάδα του Παναθηναϊκού και για κάθε ομάδα που θέλει να έχει υψηλούς στόχους».

Ένα έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα στον Μπεργκ και τον Σισέ, ποιον θα επέλεγες;

«Πρόκειται για δύο διαφορετικούς παίκτες. Το γεγονός ότι είναι και οι δύο επιθετικοί δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να τους συγκρίνουμε. Ο Σισέ είναι πιο εκτελεστής. Ο Μπεργκ συμμετέχει πιο πολύ στο παιχνίδι της ομάδας, καθώς έχει και την πάσα. Είναι άλλου τύπου φορ, άλλου στυλ επιθετικοί. Εξαρτάται, λοιπόν από τι ομάδα θέλεις να φτιάξεις ή τι ομάδα έχεις. Όταν ήμουν στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού και είχαμε τον Σισέ, έπρεπε να προσαρμόσουμε σχεδόν όλη την ομάδα να παίζει για τον Σισέ, για να εκμεταλλευτούμε τα στοιχεία που είχε και να αξιοποιήσουμε. Τώρα δεν υπάρχει μόνο ο Μπεργκ, αλλά είναι πιο χρήσιμος για την ομάδα ένας τέτοιος επιθετικός. Εξαρτάται λοιπόν από τι ομάδα έχεις και μια ομάδα δεν έχει μόνο έναν φορ».

Ο κόσμος φώναζε «είναι τρελός ο Σουηδός» κατά παράφραση του «είναι τρελός ο Πολωνός». Εκτιμάς ότι είναι πιο… κοντά σου ως στυλ ο Μπεργκ;

«Κανένας παίκτης δεν είναι ίδιος με έναν άλλον. Ο κάθε ένας έχει το δικό του στυλ, τα δικά του χαρακτηριστικά. Ο Μπεργκ πράγματι ταιριάζει περισσότερο στο δικό μου στυλ. Εμένα μου αρέσει περισσότερο ένας επιθετικός να είναι κινητικός, να συμμετέχει στο παιχνίδι και να παίζει για την ομάδα…».

Πως εξηγείς το γεγονός ότι αναγεννήθηκε μέσω του Παναθηναϊκού, ενώ δεν έπιασε στην Μπουντεσλίγκα;

«Κάθε μεταγραφή εμπεριέχει ρίσκο. Και για να υπάρχει λιγότερο ρίσκο θα πρέπει να παίρνεις παίκτες που ταιριάζουν στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα. Μπορεί για παράδειγμα ένας παίκτης να είναι αστέρι κάπου αλλού και να πάει σε μία άλλη ομάδα που παίζει διαφορετικά από ότι τον βολεύει και να μην πιάσει. Ή να μην πιάσει σε μία ομάδα και να πιάσει σε άλλη και να δεις άλλον παίκτη. Όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά το σημαντικότερο για μια μεταγραφή είναι να ταιριάζει στο στυλ ποδοσφαίρου που παίζει η ομάδα. Και ο Μπεργκ ταιριάζει απόλυτα στο στυλ που παίζει ο Παναθηναϊκός φέτος».

Σχετικά άρθρα