Διαμαντίδης: Ο,τι πει ο κοουτς Αλβέρτης

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει σελίδα, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να υπηρετεί την ομάδα αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή. Ο "παλιός" και πρώην συμπαίκτης του Αλβέρτη, Δημήτρης Διαμαντιδης, ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν στο παρκέ ό,τι τους πει ο νέος προπονητής του.Αναλυτικά όσα είπε ο Διαμαντίδης

"Στο χώρο που είμαστε αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Έχει αναλάβει ο κόουτς ο καινούριος. Εμείς απ’ τη μεριά μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για εμάς και λόγω βαθμολογίας κι αποτελεσμάτων. Και νομίζω θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι της Παρασκευής (12/3)".

Για τη συνεργασία "δύο ζωντανών" θρύλων του Παναθηναϊκού από διαφορετικά πόστα: "Εντάξει, δεν είμαι ζωντανός θρύλος της ομάδος. Ο κόουτς είναι ο προπονητής, εγώ είμαι ο παίκτης. Εγώ θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής. Κι όλοι οι παίκτες θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του. Τίποτα περισσότερο, τίποτα παραπάνω. Δεν αλλάζει κάτι. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τον προπονητή και να δουλεύουμε μέσα ό,τι οδηγίες μας δίνει".

Για τη βοήθεια του ίδιου προς τον Αλβέρτη: "Δεν τον βοηθάω μόνο εγώ, τον βοηθάει όλη ομάδα. Σαφώς όλοι βοηθάμε γιατί το κοινό μας καλό είναι η ομάδα. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα και θέλουμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε και τον εαυτό μας και τους προπονητές για να μπορέσουμε να ‘χουμε και καλύτερες εμφανίσεις και καλύτερα αποτελέσματα".

Για το ματς με την Εφές: "Αυτό είναι το πιο σημαντικό δηλαδή, τα άλλα δεν είναι… Το σημαντικό είναι πως πρέπει να παρουσιάσουμε σ’ ένα παιχνίδι, το οποίο, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα για εμάς το κάθε παιχνίδι είναι μεγάλης σημασίας και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη μέσα στην Εφές. Σαφώς παίζουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με μία ομάδα, η οποία είναι πιο κάτω από εμάς, αλλά σίγουρα είναι μία δύσκολη έδρα, όπως όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας είναι δύσκολα. Και θα πάμε εκεί και να διεκδικήσουμε νίκη".

Για τον Αργύρη Πεδουλάκη: "Ο κόουτς ανέλαβε σε μία περίοδο που ο Παναθηναϊκός με τον κ.Ομπράντοβιτς είχε κατακτήσει σχεδόν τα πάντα. Κι αρκετές φορές είτε Πρωταθλήματα, είτε Κύπελλα, είτε Ευρωπαϊκά. Σαφώς το εγχείρημα ήταν δύσκολ, αλλά νομίζω ότι είναι ένα συν ότι ο κόουτς, ο κ.Πεδουλάκης, είχε το σθένος και την αποφασιστικότητα να πάρει την ομάδα και να την οδηγήσει. Είχαμε καλά αποτελέσματα, κατακτήσαμε το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα, είχαμε πολύ καλή πορεία στην Ευρωλίγκα. Τον ευχαριστούμε πολύ. Για εμάς ήταν μία καλή εμπειρία, ζήσαμε όμορφες στιγμές, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να συνεχίσουμε διαφορετικά".

Σχετικά άρθρα