ΕΟΠΕ: Ξεπερνούν κάθε όριο

Θέση για τις μειώσεις στις επιχορηγήσεις πήρε και η ΕΟΠΕ η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι συντάσσεται με όλες τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και επισημαίνει ότι οι μειώσεις ξεπερνούν κάθε όριο.
Οι αντιδράσεις για τις μειώσεις ύψους 50% στις επιχορηγήσεις συνεχίζονται με την ΕΟΠΕ να βγάζει και εκείνη ανακοίνωση και να τοποθετείται στο θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ: "Ξεπερνούν κάθε όριο οι επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών για το 2014 που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Όση διάθεση κι αν έχει κανείς να βοηθήσει στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, δεν μπορεί να αποδεχθεί τις μειώσεις των δαπανών για τον αθλητισμό σε επιπλέον ποσοστό 50% φέτος και συνολικά πάνω από 80% μέσα στην τελευταία τετραετία.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο και συνεργασία της Πολιτείας με τις Ομοσπονδίες για το πώς θα λειτουργήσει στο μέλλον ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, που σεβόμενη την κατάσταση της χώρας προσαρμόστηκε μέχρι σήμερα στα δεδομένα αυτά με τεράστια προσπάθεια και με τη συμπαράσταση του κόσμου του αθλήματος και είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα, αδυνατεί με βάση τα ανακοινωθέντα ποσά να ανταπεξέλθει πλέον ακόμη και στις λειτουργικές της ανάγκες.

Συντασσόμαστε με όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες και ζητούμε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αναλάβει αυτή πρωτοβουλία για να μην σβήσει τελείως ο Ελληνικός αθλητισμός.

Με την ελπίδα ότι έστω και την ύστατη ώρα οι αρμόδιοι Υπουργοί θα συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προβλήματος, το ΔΣ της ΕΟΠΕ θα ενημερώσει τις επόμενες ημέρες τον κόσμο του αθλήματος αναλυτικά για την κατάσταση προκειμένου να ληφθούν από την προσεχή Γενική Συνέλευση αποφάσεις για το μέλλον μας".

Σχετικά άρθρα