Νόστιμο φακόρυζο!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">350 γραμμάρια φακές</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα</span><br /><span style="font-size: medium;">3 Κρεμμύδια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι κρασιού Ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Αρχικά καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά τις φακές. Μετά, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει. Κλείνουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να βράσουν καλά, για όσο χρόνο χρειάζεται αναλόγως με το είδος της φακής, βράζετε από 30 ως 50 λεπτά περίπου.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όταν οι φακές έχουν βράσει αρκετά  είναι δηλαδή σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε διαρκώς στην αρχή για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 με 20 λεπτά. Αν το κρίνουμε απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε καλά σε τηγάνι, μαζί με το ελαιόλαδο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνουμε και το κρεμμύδι μέσα στο φαγητό και ανακατεύουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τόσο εύκολα και απλά γίνεται το θρεπτικότατο φακόρυζο.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα