Σαλάτα με πλιγούρι, κολοκυθάκια και φέτα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι του καφέ πλιγούρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές σούπας λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε καρέ</span><br /><span style="font-size: medium;">10 λιαστές ντομάτες</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Παίρνετε το πλιγούρι και το βάζετε σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για 2 ώρες να φουσκώσει.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πάρτε τις ροδέλες του κολοκυθιού και τους κύβους της μελιτζάνας και σοτάρετε τους καλά σ’ ένα τηγάνι μαζί με το καλαμποκέλαιο. Μόλις γίνουν βγάλτε τα και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να σουρώσουν.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σ’ ένα μπολ βάλτε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύετε καλά. Βάλτε αμέσως μετά τους κύβους από την φέτα και την λιαστή ντομάτα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σουρώστε το πλιγούρι και στεγνώστε το με μια πετσέτα. Ρίξτε το πασπαλίζοντας πάνω στα υπόλοιπα υλικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τέλος τις ελιές, ρίξτε το λεμόνι, το λάδι, αλατίστε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί με την βοήθεια ενός κουταλιού και ενός πιρουνιού, πασπαλίστε με ρίγανη και είναι έτοιμη η σαλάτα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα