Αγκινάρες με πατάτες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">7 καρδούλες αγκινάρας εμπορίου</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμύδι ξερό</span><br /><span style="font-size: medium;">2-3 μικρές πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουτάλα αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κανάτα νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">χυμό ενός λεμονιού</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και περιμένουμε λιγάκι να τσιγαριστούν όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον χυμό του λεμονιού και μια κουτάλα αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην φωτιά, μέχρι να βράσουν οι πατάτες περίπου 15 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προς το τέλος βάζουμε και τις αγκινάρες. Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή, μέχρι να χυλώσει το φαγητό, περίπου άλλα 10 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα