Τσέναμο: Δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτώ

Oύτε που το σκέφτηκε ο Λουϊτζι Τσέναμο να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ατρόμητο στην πρόταση που του έγινε από την ομάδα Περιστερίου. Οι δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ:

Για την ανανέωση του συμβολαίου με τον Ατρόμητο:

«Όταν υπέγραψα τον Ιούνιο δεν περίμενα να πάνε τόσο καλά τα πράγματα για εμένα, άλλα έτσι είναι το ποδόσφαιρο και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ήρθε αυτή η πρόταση και δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτώ για να ανανεώσω το συμβόλαιό μου».

Για το ενδεχόμενο να κληθεί στην Εθνική:

«Όλοι οι παίκτες πρέπει να βάζουμε δύσκολα στον κ. Σάντος, ώστε να έχει αυτό τον ευχάριστο πονοκέφαλο και εγώ από την πλευρά μου θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και ο κ. Σάντος έχει δείξει τη δουλειά του. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και έχει σε πρώτο πλάνο το καλύτερο για την Εθνική».

Για το «τα αγαθά κόποις κτώνται» που έγραψε στο Facebook:

«Έχω κάνει λάθη και εγώ, τα οποία έχω χρεωθεί και μου δημιούργησαν πρόβλημα στην εξέλιξη της καριέρας μου. Είναι αλήθεια πως ένας τερματοφύλακας που προσέχει το σώμα του, μπορεί να εξελκηθεί περισσότερο και με την βοήθεια του Σλόμποταν Σούιτσα που έχει βοηθήσει πολλούς τερματοφύλακας στο παρελθόν και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνω τέτοιες εμφανίσεις. Ίσως να είμαι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών αρνήθηκε συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό. Ήταν έγκλημα κάτι τέτοιο, αφού χρειάζεται να έχεις υπομονή. Ήταν το 2001 όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό. Κάθε άνθρωπος έχει χαρίσματα αλλά και κουσούρια. Δούλευα πολύ και πίστευα ότι η επιτυχία θα έρθει σύντομα, αφού περίμενα να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Δεν είχα όμως υπομονή. Μέχρι τα 27 οι μισές μετακινήσεις ήταν λανθασμένες, αλλά το ευχάριστο ήταν πως ο κύκλος μου έλεγε να μην το κάνω και εγώ έκανα τις επιλογές μου».

Για το πότε πήρε τα «πάνω» της η καριέρα του

«Η καριέρα μου πήρε ανοδική καριέρα από το 2009, όταν πήγα στην Κύπρο, και από τότε έχω γεμάτες χρονιές και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις μου».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα

«Έχω μάθει πλέον πως το σημαντικότερο είναι να έχεις υπομονή. Ήξερα πως έρχομαι σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και ήξερα πως αν δείξω αυτά που μπορώ οι κόποι μου θα ανταμειφθούν. Δεν ήθελα να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να υπάρχουν η σταθερότητα σκαι οι συνθήκες εργασίας που επιθυμώ».

Για τις επόμενες υποχρεώσεις των Περιστεριωτών

«Έχουμε πολύ δύσκολο έργο στη συνέχεια του πρωταθλήματος, έχουμε τα πλέι οφ και πρέπει να πάρουμε αυτό που ακριβώς δικαιούμαστε και να πλασαριστούμε στη δεύτερη ή τη τρίτη θέση. Θα είναι κρίμα να πάρει κάποια άλλη θέση. Αν εξαιρέσουμε κάποιους αγώνες που είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο σταθεροί».

Για την περιπέτεια του κ. Σπανού

«Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Υπάρχει αισιοδοξία από την πλευρά της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών. Τους εμπιστευόμαστε επειδή όλα αυτά τα χρόνια κάνουν πράξη όλα όσα λένε. Αν υπήρχε ανησυχία δεν προχωρούσε σε ανανεώσεις των συμβολαίων των παικτών. Όλοι μας έχουν δείξει έμπρακτα πως η ομάδα υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει».

Σχετικά άρθρα