Νάτχο: Σχεδόν ίδια με του Ολυμπιακού η ποιότητά μας

Ο Μπίμπρας Νάτχο θεωρεί ότι η βαθμολογική διαφορά του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακός, δεν αντικατοπτρίζει πλήρως τη διαφορά των δύο ομάδων και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να μείνει και του χρόνου στην Τούμπα.Η συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Metrosport’:
Για την απίστευτη εμπειρία αποθέωσης από τους οπαδούς που έζησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: ‘Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την ατμόσφαιρα και τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα. Η νίκη ήταν πολύ σημαντική και όσα έγιναν μετά το σφύριγμα της λήξης, έγιναν αυθόρμητα. Ήταν μία έκρηξη χαράς απ΄ όλους. Οι φίλαθλοι μας αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της ομάδας, χαίρονται όταν κερδίζουμε και πονάνε όταν χάνουμε. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να τους δίνεις χαρά και αυτό κάναμε. Έχω σαν αρχή να μην βγάζω ποτέ τη φανέλα μου στο γήπεδο. Δεν μπόρεσα όμως την Κυριακή να τηρήσω αυτή την αρχή μου. Αν δεν έβγαζα τη φανέλα μου, θα μου την έσκιζαν. Το μόνο που μου άφησαν, ήταν τα παπούτσια μου. Τους παρακαλούσα να μη μου τα πάρουν και αυτά (σ.σ. γέλια)’.
Για το αν του έλεγαν κάτι οι οπαδοί κι αν ο ίδιος τους υποσχέθηκε κάτι: ‘Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία μου στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω σε μία ομάδα, έχω αγωνιστεί και σε άλλες. Μπορώ να πω λοιπόν με σιγουριά πως περνάω πολύ καλά εδώ. Και εγώ και η οικογένειά μου. Με προσέχουν πολύ και η πόλη είναι όμορφη. Κάθε μέρα, λαμβάνω πολλά μηνύματα από οπαδούς του ΠΑΟΚ στο facebook, στο twitter και στο instagram. Αυτό με γεμίζει χαρά και το εκτιμώ πολύ. Δε θέλω όμως να ασχοληθώ από τώρα με την παραμονή μου. Θέλω να είμαι προσηλωμένος μόνο στη δουλειά μου και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Όταν τελειώσει η σεζόν, θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα δούμε…’.
Για το αν ο κόσμος μπορεί να ελπίζει στην παραμονή του στην ομάδα με δεδομένο ότι τον θέλουν μεγάλοι σύλλογοι: ’Ο χώρος του ποδοσφαίρου από τη φύση του είναι πολύ δυναμικός. Από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλάζουν πολλά. Αν μου έλεγε κανείς πριν από ένα χρόνο πως θα έπαιζα στην Ελλάδα, θα το χαρακτήριζα όνειρο θερινής νυκτός. Όμως, περνάω πολύ καλά και πιστεύω κάτι μπορεί να γίνει. Όλα είναι ανοιχτά’.
Για το αν θα παίξει ρόλο ενδεχόμενη παρουσία του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ: ’Φυσικά, όλοι οι ποδοσφαιριστές και όλες οι μεγάλες ομάδες ονειρεύονται να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιος δεν το θέλει; Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου. Και ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και έτσι και όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, ονειρευόμαστε το Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεπώς, οπωσδήποτε θα παίξει ρόλο. Αυτό που μετράει περισσότερο για μένα όμως, ακόμα και από το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η ομάδα να είναι ευχαριστημένη από εμένα και εγώ να είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα. Όσο συμβαίνει αυτό, δεν έχω λόγο να σκεφτώ να φύγω από τον ΠΑΟΚ’.
Για το αν έχουμε δει τον πραγματικό Νάτχο: ’Όχι. Ακόμα είμαι πολύ μακριά από το να αποδώσω αυτά που πραγματικά μπορώ. Δεν έχω φτάσει ούτε στο 50% ακόμα. Βέβαια, στο τελευταίο παιχνίδι αισθανόμουν τον εαυτό μου καλύτερα, τον αισθανόμουν «ζεστό» και αυτό είναι σημαντικό. Έχω ακόμα πολλά να δώσω. Χρειάζεται όμως χρόνος όταν μπαίνεις σε μια καινούργια ομάδα’.
Για τη θέση που του ταιριάζει μέσα στο γήπεδο: ’Νομίζω πως όταν αγωνίζομαι πιο πίσω, είμαι καλύτερος. Μου αρέσει περισσότερο να ‘βλέπω’ γήπεδο και να έχω τη δυνατότητα να ‘φτιάξω» παιχνίδι με τις πάσες μου. Όταν βρίσκομαι πιο μπροστά, δεν βρίσκομαι πίσω από την μπάλα αλλά η μπάλα μου έρχεται από πίσω και εγώ πολλές φορές είμαι με πλάτη στην αντίπαλη εστία και έτσι δεν έχω τόσο μεγάλο πεδίο μπροστά μου’.
Για το αν υπάρχει συμπαίκτης με τον οποίο συνεννοείται καλύτερα: ’Προσπαθώ να συνεννοούμαι με όλους, περισσότερο όμως με τους επιθετικούς. Με αυτούς συνεργάζομαι περισσότερο μέσα στο παιχνίδι και ελπίζω όσο πιο γρήγορα γίνεται να μάθουμε ακόμα καλύτερα ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε στα ‘τυφλά’. Όταν συμβαίνει αυτό, οι πάσες αποδίδουν εκατό φορές καλύτερα…’
Για τον Ιβάν Σαββιδη:  ’Είμαι πολύ μικρός για να σχολιάσω τον κ. Σαββίδη. Ο άνθρωπος κάνει τα πάντα για εμάς όλα στην ομάδα πάνε καλά και ελπίζω έτσι να συνεχίσει. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τέτοιου είδους συζήτηση’. 
Για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ: ‘Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Αυτό που εύχομαι είναι η ομάδα να συνεχίσει να παίζει όπως έπαιξε με τον Ολυμπιακό. Έγιναν κάποιες διορθώσεις και πρέπει πλέον να βαδίζουμε μόνο προς τα εμπρός. Θεωρώ πως ο τρόπος που παίξαμε την Κυριακή ήταν θετικός και νομίζω πως ο προπονητής είναι καλός’.
Για την γνώμη που σχημάτισε για τον Χουμπ Στέφενς και όσα ακούγονταν για τη συνεργασία του με τους παίκτες: ‘Ποτέ δεν θα κάνω ένα τέτοιο σχόλιο. Δεν μπορώ να σχολιάσω έναν προπονητή, ειδικά εάν αυτός έχει φύγει. Όλοι θέλαμε και ευχόμασταν να πετύχει και είναι κρίμα που δεν πέτυχε. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Ποτέ πάντως δεν θα έκανα κάποιο σχόλιο για τον προπονητή μου ή τους συμπαίκτες μου’.
Για το ντέρμπι με τον Αρη και τη σημασία του για τον κόσμο: ‘Έχω αντιληφθεί πόσο θέλει τη νίκη ο κόσμος. Βέβαια και εμείς στην ομάδα θέλουμε πολύ να νικήσουμε. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς και θέλουμε να τους πάρουμε, ενώ με τη νίκη θα χαρεί πολύ και ο πρόεδρος, πέρα από τον κόσμο μας’.
Για το αν μπορεί να υποσχεθεί κάτι ενόψει των δύο αγώνων Κυπέλλου: ‘Αυτό που θα πω μόνο είναι πως θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε στον τελικό και μετά για να πάρουμε το κύπελλο. Όταν θα έρθουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, θα είμαστε έτοιμοι και πραγματικά θα κάνουμε τα πάντα. Είναι λογικό άλλωστε, από τη στιγμή που η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους’.
Για το αν η διαφορά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού είναι αυτή που αποτυπώνεται στη βαθμολογία: ‘Όχι, δεν είναι αυτή η πραγματική μας διαφορά με τον Ολυμπιακό. Νομίζω πως διαθέτουμε και εμείς μια πολύ καλή ομάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, η ποιότητά μας είναι σχεδόν ίδια με αυτή του Ολυμπιακού. Αυτή η διαφορά μας στη βαθμολογία, δεν έχει καμία λογική. Αυτό που λέω, θα φανεί την επόμενη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και τα επόμενα χρόνια θα βρεθεί εκεί που του αξίζει’.
Για το αν ξεχωρίζει κάποιον συμπαίκτη του: ‘Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα και να απαντήσω με λεπτομέρειες. Και αυτό γιατί πιστεύω πως όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Όχι μόνο αυτοί που αγωνίζονται αλλά και αυτοί που δεν αγωνίζονται συχνά. Η ομάδα είναι πολύ καλή και έχει πολλές δυνατότητες. Όπως είπα και πριν, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα’.
Για το αν χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ οικογένεια: ’Το ποδόσφαιρο είναι ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα και εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε επαγγελματίες. Πραγματικά όμως, η κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι ξεχωριστή. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια και αυτό το έχω καταλάβει από την πρώτη ημέρα που βρίσκομαι εδώ. Οι άνθρωποι στην ομάδα μάς προσέχουν όλους πολύ, φροντίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο, πραγματικά βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα και σε μας’.

Σχετικά άρθρα