Τελική ευθεία… με επικίνδυνες στροφές στο Top 16

Στην τελική ευθεία μπαίνει στο Top 16 με τέσσερα ματς να απομένουν και τις δυο ελληνικές ομάδες να δίνουν τα… ρέστα τους, ώστε να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ.Tα σενάρια είναι πολλά, όχι όμως και ιδιαίτερα… κολακευτικά για τις ελληνικές ομάδες, υπό την έννοια ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα βρεθούν και οι δύο στην 8άδα από τις θέσεις 3-4, δηλαδή έχοντας το μειονέκτημα της έδρας.

Πλέον, είναι πολύ πιθανό το σενάριο η μία εκ των δύο να μείνει εκτός, κάτι που ενδέχεται να κριθεί στο μεταξύ τους ματς την τελευταία αγωνιστική, ενώ το χειρότερο σενάριο αφορά σε αποκλεισμό των αιωνίων, με το καρέ της πρόκρισης να το συνθέτουν Μπάρτσα, Μιλάνο, Μάλαγα και Φενέρ.

Ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 5-5, μετά τη σημαντική (όσο κι απαραίτητη) νίκη με την Εφές και ισοβαθμεί στην 3η θέση με Μάλαγα και Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, με 4-6 βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκτός 4άδας, αλλά (θεωρητικά) έχει πιο εύκολο πρόγραμμα, υπό την έννοια ότι έχει "βγάλει" τις υποχρεώσεις με Μπάρτσα, Μιλάνο και Φενέρ. Τρία εντός έδρας ματς έχει, από την πλευρά της η Μάλαγα.

Επίσης, όπως εξελίσσεται η κατάσταση στον όμιλο είναι πάρα πολύ πιθανό ότι μπορεί στο φινάλε να προκύψει ακόμα και τριπλή ισοβαθμία, πράγμα που σημαίνει ότι ρόλο θα παίξει ακόμα και ο… μισός πόντος.

Πάμε να δουμε αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων (Παναθηναϊκός, Μάλαγα, Φενέρ, Ολυμπιακό) στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις του Top 16.

► ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (5-5)
vs Φενέρμπαχτσε
at Mπαρτσελόνα
vs Μάλαγα
at Ολυμπιακός

►ΜΑΛΑΓΑ (5-5)
vs Μπαρτσελόνα
vs Ολυμπιακός
at Παναθηναϊκός
vs Μιλάνο

►ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (5-5)
at Παναθηναϊκός
vs Μιλάνο
at Λαμποράλ
vs Εφές

►ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-5)
vs Λαμποράλ
at Μάλαγα
at Εφές
vs Παναθηναϊκός

Σχετικά άρθρα