ΠΑΣάς με Ατζαγκούν!

Ένα γκολ του Ατζαγκούν στο 36ο λεπτό έφτανε στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να πάρει τη νίκη (0-1) μέσα στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία προς τα πλέι οφ.Ο Αναστασίου έδωσε ανάσες στον Μπεργκ και στον Αμπέιντ, τους οποίους άφησε στον πάγκο ενόψει του αγώνα του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ την Τετάρτη και ξεκίνησε στην επίθεση με τον Καρέλη και τον Κλωναρίδη, σε σχηματισμό 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο.

Από την άλλη, ο Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με σφιχτό κέντρο και τρεις στην άμυνα (3-5-2), ούτως ώστε να κλείσει τους διαδρόμους στους πράσινους προς την εστία του Βελλίδη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός στο ξεκίνημα με το Νάνο να κάνει δύο λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον Ιλιτς και στον Κοροβέση να απειλήσουν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλό για τον ΠΑΣ.

Ο Ισπανός μπακ του Τριφυλλιού, ξεπέρασε το αρχικό κακό ξεκίνημα και στο 28′ είχε ένα καλό σουτ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Ο ΠΑΣ απάντησε στην ευκαιρία του Νάνο στο 34′, με κεφαλιά του Μπέριου, ύστερα από φάουλ του Ντάσιου, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καπίνο.

Το ματς είχε ανάψει για τα καλά. Στο 36′ ο Κλωναρίδης έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε στην κλειστή γωνία του Βελλίδη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Από το κόρνερ, έδιωξαν οι αμυντικοί, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου ο Ατζαγκούν με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 39′ με τον Λίλα να πιάνει το μακρινό σουτ, η μπάλα γκέλαρε μπροστά στον Καπίνο ο οποίος με δυσκολία απέκρουσε κρατώντας το σκορ για την ομάδα του.

Το δεύτερο μέρος ήταν κακό ποιοτικά σε σχέση με το πρώτο και με λίγες φάσεις. Ενα ξαφνικό σουτ του Καρέλη από 25 μέτρα στο 52′, πέφτει στην αριστερή γωνία και διώχνει ο Βελλίδης κι ένα φάουλ του Ιλιτς στο 68′ που απέκρουσε ο Καπίνο σε κόρνερ.

Ο Αναστασίου πέρασε στον αγώνα τους Αμπέιντ και Μπεργκ και έκανε πιο ζωντανό τον Παναθηναϊκό, που στο 77′ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Οι Μπεργκ- Ζέκα- Ατζαγκούν συνδυάστηκαν μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Νιγηριανού έδιωξε με τα πόδια ο Βελλίδης. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, που βρήκε τους πράσινους νικητές με 1-0 στους Ζωσιμάδες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (55′ Τσουκαλάς), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69′ Στρούνα), Λίλα (75′ Γιάκος), Βίλα, Ντάσιος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (75′ λ.τρ. Δώνης), Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (58′ Αμπέιντ), Καρέλης (72′ Μπεργκ).

Σχετικά άρθρα