Ντε Μπλάσις: Το πιστεύουμε για έξοδο στο Champions League

Την πεποίθησή του ότι ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί στα πλέι οφ να εξασφαλίσει το εισιτήρια παρουσίας στο Champions League της νέας περιόδου εξέφρασε ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις.Αναλυτικά όσα δήλωσε στον "Αρκάδια 98,3":
Για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη: «Είχαμε καλή απόδοση και καλές πάσες, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο. Έγιναν όμως και λάθη, κάτι που πρέπει να μάθουμε και να αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι μόνο σε αυτό το ματς. Το βλέπουμε και σε άλλα παιχνίδια, κυρίως στην επίθεση. Είναι κάποια παιχνίδια που η μπάλα δεν θέλει να μπει, έτσι και έγινε στο παιχνίδι».
Για τα πλέι οφ: «Περιμένουμε καλά αποτελέσματα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσουμε παιχνίδι με το παιχνίδι να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις ομάδες. Υπάρχουν στιγμές που κάποια ομάδα είναι πιο φορμαρισμένη και εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση».
Για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Το πιστεύω εγώ, το πιστεύουν οι συμπαίκτες μου. Τα πλέι οφ είναι πάνω κάτω τα ίδια. Όποιος έχει αυτοπεποίθηση θα πάει και πιο μακριά».
Για το αν έχουν «χαλαρώσει» εν όψει πλέι οφ: «Συνειδητά όχι. Ίσως εγκεφαλικά χαλαρώνεις λίγο, αλλά δεν πρέπει να γίνει. Ξέρουμε πως η διαφορά παίζει ρόλο και πρέπει να προσέξουμε».
Για το αν θα συνεχίσει στον Αστέρα ή αν έχει πρόταση: «Ελπίζω πως ναι. Νιώθω καλά και περνάω πολύ καλά εδώ στην Τρίπολη. Απ’ ότι ξέρω όχι. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρω κάτι τέτοιο».
Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: «Θα προσπαθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα της απουσίας του Ουσέρο. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί θα είναι δύσκολο παιχνίδι».
Για τη θέση που του αρέσει να παίζει: «Προτιμώ να είμαι πιο μπροστά, ωστόσο θέλω να παίζω όπου μου λέει ο προπονητής μου. Μου αρέσει να παίζω έξω αριστερά. Είναι η θέση που μου ταιριάζει περισσότερο. Δεν με ενοχλεί, αν η ομάδα χρειαστεί κάποια άλλα πράγματα».
Για τις διαφορές του Αστέρα, πέρσι με φέτος, αλλά και των Βεργέτη και Τσιώλη:« Υπάρχουν κάποιες διαφορές στα παιχνίδια, αλλά πάνω κάτω είμαστε η ίδια ομάδα. Ο Στάικος μάς προπόνησε καλύτερα και πιο δυνατά. Εκεί είναι και η ουσιαστικότερη αλλαγή. Στο αγωνιστικό, είναι δύο διαφορετικές προσωπικότητες, χειρίζονται διαφορετικά κάποια πράγματα».
Για το αν μπορεί ο Αστέρας να πάρει τίτλο: «Έτσι όπως είναι η κατάσταση κανείς δεν μπορεί να πάρει. Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε κανένας. Εννοώ την παρουσία του Ολυμπιακού. Με όλα τα εξτρά και εκτός των αγωνιστικών, οι υπόλοιποι δεν θα καταφέρουν να κάνουν τίποτα».
Για την ζωή στην Τρίπολη: «Είναι πολύ ήρεμα εδώ. Κάθομαι σπίτι με την κοπέλα μου, με φίλους, με συμπαίκτες και το καλοκαίρι σε κάποιες κοντινές παραλίες για μπάνιο».
Για τον ερχομό του στην Τρίπολη και πώς βιώνει την παρουσία του στον Αστέρα:«Αισθάνομαι πολύ καλά, προσπαθώ να συνεχίσω να βελτιώνομαι, γιατί αυτό μετράει. Θέλω να προχωρήσω, δεν συμβιβάζομαι, θέλω κάτι περισσότερο».
Για τις καλές και τις κακές στιγμές του μέχρι τώρα στην Τρίπολη: «Σίγουρα καλύτερη είναι η εικόνα και η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και η χειρότερη με τον Ολυμπιακό στον τελικό. Όχι τόσο όπως παίξαμε αλλά για το πώς το χάσαμε. Πολύς εσωτερικός πόνος. Είδαμε πως ούτε ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν πανηγύρισε, δεν έδωσε σημασία στον τίτλο. Ακόμα και αυτοί ένιωσαν πόσο σημαντικό ήταν για εμάς».
Για το πώς διαχειρίζονται τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό: «Όσοι ήμασταν από πέρσι το γνωρίζαμε. Αλλά το χειρότερο ήταν για τους νέους παίκτες. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που γίνονται».
Για το αν μπορεί ο Αστέρας να πάρει τίτλο: «Έτσι όπως είναι η κατάσταση κανείς δεν μπορεί να πάρει. Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε κανένας. Εννοώ την παρουσία του Ολυμπιακού. Με όλα τα εξτρά και εκτός των αγωνιστικών, οι υπόλοιποι δεν θα καταφέρουν να κάνουν τίποτα».
Το μήνυμά του στον κόσμο του Αστέρα: «Τους ευχαριστώ για την στήριξη που μας δίνουν και να συνεχίσουν να το κάνουν γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Εμείς, ειδικά που είμαστε από την Αργεντινή, έχουμε μάθει σε γεμάτα γήπεδα και μας αρέσει πάρα πολύ αυτό. Ξέρω πως υπάρχουν δυσκολίες οικονομικές, όμως όσοι μπορούν είναι καλό να έρχονται να μας βοηθούν. Να είναι σίγουροι πως η ομάδα θα δώσει τα πάντα για να κάνει το κάτι παραπάνω».

Σχετικά άρθρα