Μόγιες: Μια νύχτα που θα θυμόμαστε όλοι…

Σύνθημα πρόκρισης έδωσε ο Ντέιβιντ Μόγιες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Γιουνάιτεντ μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 0-2 από τον Ολυμπιακό και να προκριθεί στην 8άδα του Champions League.Ο τεχνικός των "Μπέμπηδων" εξέφρασε την πίστη του στους παίκτες, ενώ έκανε σαφές ότι η ομάδα του θα τα δώσει όλα για την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μόγιες:

-Η Γιουνάιτεντ έχασε από τη Λίβερπουλ, αλλά το κλίμα ήταν καλό στη σημερινή προπόνηση. Ο Ρούνεϊ μίλησε για πολύ κακή στιγμή. Τι θα κάνετε για να φτιάξετε το ηθικό των παικτών;

«Το γεγονός ότι χάσαμε την Κυριακή ήταν απογοητευτικό. Ξέραμε ότι μας περιμένει μια μεγάλη εβδομάδα. Πρώτα ο αγώνας με τη Λίβερπουλ και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Δεν τα καταφέραμε την Κυριακή και τώρα προσπαθούμε να ανυψώσουμε το ηθικό των παικτών για το αυριανό ματς. Η Γιουνάιτεντ έχει καλή παράδοση στην Ευρώπη και το έχει ξανακάνει αυτό, να ανατρέψει ένα εις βάρος της αποτέλεσμα. Μπορεί και τώρα; Η Γιουνάιτεντ έχει παράδοση στην Ευρώπη και μπορεί να ανατρέχει το εις βάρος της αποτέλεσμα. Το είχε ξανακάνει πριν από αρκετά χρόνια, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει τόσο συχνά, αλλά μπορεί να το πετύχει».

-Ως τώρα έχει αποδειχθεί δύσκολο να υπάρξει βελτίωση της εικόνας της Γιουνάιτεντ στο γήπεδο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό τώρα και τι σας κάνει να το πιστεύετε;

«Με βάση αυτό που βλέπω καθημερινά από τους παίκτες στις προπονήσεις. Με την προσπάθεια που κάνουν, με την ποιότητα των παικτών μας, πιστεύω ότι αύριο μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Πόσο μπορεί το αυριανό αποτέλεσμα να επηρεάσει το μέλλον σας στον πάγκο της Γιουνάιτεντ;

«Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τίποτα. Ξέρω το μέλλον. Ξέρω την κατεύθυνση που έχει ως σύλλογος και σε τι προσδοκά στο μέλλον. Αύριο εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε, παρότι το 2-0 του πρώτου ματς κάνει τα πράγματα αρκετά δύσκολα».

-Κατά πόσο μπορεί η ατμόσφαιρα στο γήπεδο να επηρεάσει θετικά την απόδοση των παικτών;

«Η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστικ. Είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να ανταποδώσουμε σε απόδοση. Να παίξουμε σκληρά, να κάνουμε την αυριανή νύχτα, αξέχαστη για τους φιλάθλους μας».

-Έχετε συμβόλαιο έξι χρόνων. Έχετε διαβεβαιώσεις της ομάδας για το μέλλον σας;

«Δεν χρειάζονται διαβεβαιώσεις. Με αφήνουν να κάνω τη δουλειά μου. Η Γιουνάιτεντ είναι μια ομάδα που δεν λειτουργεί έτσι. Δεν σκέφτομαι βραχυπρόθεσμα. Μιλάμε μόνο μακροπρόθεσμα».

-Στα εντός έδρας ματς η Γιουνάιτεντ δεν πετυχαίνει τόσα πολλά γκολ. Φαίνεται να έχει ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα…

«Σε πολλά ματς ήμασταν καλύτεροι, αλλά τα χάσαμε επειδή δεχθήκαμε γκολ στο τέλος».

-Οι φίλαθλοι θα ανεχθούν άλλη μια ήττα όπως αυτή με τη Λίβερπουλ; Με τον ίδιο τρόπο;

«Οι φίλαθλοι καταλαβαίνουν τι γίνεται. Θα έχουμε επιτυχίες στο μέλλον, όχι τώρα. Η Γιουνάιτεντ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Θα φτάσουμε εκεί που μας αρμόζει».

Εβρά: Θα πολεμήσουμε
Ο Πατρίς Εβρά, από την πλευρά του, είπε: "Ολοι θέλουν να παλέψουν για αυτό τον σύλλογο. Όλοι αγαπούν αυτό τον σύλλογο… Δεν θα σας πω ότι θα περάσουμε, αλλά θα σας πω ότι όλοι θα πολεμήσουμε. Δεν είναι καλή μέρα για να μιλήσουμε για το μέλλον μου. Το πιο σημαντικό, είναι το μέλλον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όχι το δικό μου".

Σχετικά άρθρα