Τελικός Κυπέλλου Χάντμπολ: Η κόντρα άρχισε νωρίς…

Η έδρα του τελικού και η μετακίνηση των φιλάθλων των δύο ομάδων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού (19/3, 17:30GR) τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Διομήδη Άργους.
Οι δύο προπονητές, ο Γιάννης Αρβανίτης της ΑΕΚ και ο Δημήτρης Δημητρούλιας του Διομήδη Άργους εξέφρασαν δημόσια την αντίθεση τους στις ανακοινώσεις των ομάδων τους ενόψει του τελικού του Κυπέλλου την Τετάρτη (19/3, 17:30GR) στο Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων.

Σε αυτό τουλάχιστον συμφώνησαν γιατί στη συνέχεια διαφώνησαν όταν ο καθένας τους βρέθηκε μπροστά στο μικρόφωνο. Σε ρόλο "πυροσβέστη" οι αρχηγοί των δύο ομάδων, ο Χριστόφορος Μπακαούκας και ο Γιώργος Ζαραβίνας.

Ο κ.Δημητρούλιας, προπονητής του Διομήδη Άργους, έκανε λόγο για "επικοινωνιακά παιχνίδια. Αυτή η κατάσταση μπορεί να έχει πιθανή αγωνιστική επίδραση στους παίκτες μου. Έχουμε παίκτες που ανήκουν στην ίδια γενιά με τους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά οι περισσότεροι εκπροσωπούν την επόμενη γενιά. Ελπίζω πως οι δηλώσεις θα παραμείνουν σε διοικητικό επίπεδο. Δεν θέλω να βρεθώ απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ. Στον Διομήδη σεβόμαστε τον κόσμο της ΑΕΚ". Ήταν ενοχλημένος από δηλώσεις του Γιάννη Αρβανίτη μετά την ανακοίνωση του Διομήδη και την απάντηση της ΑΕΚ.

Ο κ.Αρβανίτης είχε ήδη τοποθετηθεί και απάντησε στον 2ο γύρο: "Δέχθηκα προσωπική επίθεση και δεν το περιμένα. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι έχουν πραγματοποιήσει μπαράζ ανακοινώσεων. Εγώ έχω την ευτυχία να δουλεύω σε μια μεγάλη ομάδα που οι δημοσιογράφοι ασχολούνται και είναι αυτονόητο πως απάντησα ότι θεωρώ τα Λιόσια ιδανικό γήπεδο. Θεωρώ πως όπως είπε και πριν ο κ.Δημητρούλιας στόχος αυτών των δηλώσεων είναι να δυναμιτίζουν το κλίμα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια γιορτή. Το καταφέραμε με τον ΠΑΟΚ που είναι δυσκολότερο γιατί έχουν κι εκείνοι αρκετό κόσμο. Βλέπω ακόμα και σήμερα προσωπικές επιθέσεις που πάει να χαλάσει αυτό το κλίμα".

Στον Διομήδη Άργους υπάρχει δυσφορία, για "αίσθημα αδικίας" έκανε λόγο ο κ.Δημητρούλιας, για το γεγονός πως ο τελικός θα διεξαχθεί στα Άνω Λιόσια, την έδρα της ΑΕΚ στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου και όχι στο Λουτράκι. Επιπλέον το γεγονός πως ο τελικός διεξάγεται καθημερινή και αργά το απόγευμα δεν θα δώσει την ευκαιρία στους Αργίτες να ταξιδέψουν στην Αττική για τον αγώνα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας χάντμπολ (ΟΧΕ), Παντελής Χατζηιωάννου παρουσιάστηκε… ενωτικός. "Ήταν προσωπική απόφαση μου να μην πάρουμε θέση για τις ανακοινώσεις. Σε μια εποχή που ο ελληνικός αθλητισμός διαλύεται τώρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να κρατήσουμε ψηλά το άθλημα μας και "ζωντανή" την προοπτική που έχει". Αυτός ο τελικός, ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της χώρας, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία. Θέλαμε πολύ να φιλοξενήσουμε έναν τελικό σε ένα μεγάλο γήπεδο, το οποίο θα χαρούν οι παίκτες, με παρουσία της τηλεόρασης και κόσμο στις κερκίδες".

Παρουσιάστηκε η μπάλα του τελικού με τα σήματα των δύο ομάδων και της ΟΧΕ, ενώ ο κ.Χατζηιωάννου μίλησε και για τα σχέδια της ομοσπονδίας να διοργανώσει έναν αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στις οικογένειες που βοηθάει ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, σε αίθουσα του οποίου φιλοξενήθηκε η συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά άρθρα