Αλβέρτης: Ξέρω τι πρέπει να κάνω

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε για το νέο του ρόλο στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως ξέρει τι πρέπει να κάνει ως προπονητής, αναφέρθηκε στη… μάχη του κόντρα στον δάσκαλο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και επεσήμανε πως το τρίπτυχο, που έχει κρατήσει από τον Ζοτς είναι υπομονή-επιμονή και πίστη τους παίκτες.
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε για την αναμέτρηση μαθητή – δασκάλου (Φράγκι – Ζοτς), τα συναισθήματα που έχει, ενώ ξεκαθάρισε πως: "Πάνω απ όλους ο Παναθηναϊκός".

"Το άθλημα αυτό (μπάσκετ) είναι γρήγορων αποφάσεων και όταν κρίθηκε πως μπορώ να προσφέρω δεν είχα πολλά περιθώρια, γιατί έχω μεγαλώσει σε αυτή την ομάδα και γι αυτό θέλω το καλύτερο δυνατό. Είμαι στον Παναθηναϊκό και το μόνο που μας νοιάζει είναι πως η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της", είπε αρχικά ο Αλβέρτης στον Sentra 103.3 για την αναμέτρηση με την Φερνέρ.

Για το αν πρόλαβε να προσαρμοστεί στο νέο του ρόλο, τόνισε: "Πιστεύω πως ξέρω καλά τι πρέπει να κάνω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Μέσα σε τρεις μέρες άλλαξαν όλα. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Δεν υπάρχει ο παίκτης μέσα μου πια. Τα βλέπω όλα από διαφορετική γωνία".

Για το γεγονός πως θα βρει απέναντι του τον "δάσκαλο", είπε: "Όταν σταμάτησα είχα πει πως πέρα από τίτλους, δόξες κτλπ, αυτό που μένει είναι η σχέση στο χώρο. Συνεχίζονται για καιρό ακόμα. Το παιχνίδι έχει δυο σκέλη. Το βαθμολογικό και το συναισθηματικό.

Όλοι ξέρουν τι είναι ο Ζέλικο για την ομάδα και συνεχίζει να είναι. Όταν συναντηθήκαμε πριν το πρώτο ματς που είμαι "περίεργο δεν είναι;" Εγώ του είπα "στο άλλο θα είναι ακόμα πιο περίεργο". Νιώθω αγωνία μόνο για το πως θα παίξουμε και να βγάλουμε αυτό που θέλουμε. Τα παιδιά είναι έτοιμα".

Για την καλύτερη στιγμή που έχει κρατήσει από τον Ζοτς, τόνισε: "Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Όταν ξέρεις αυτό τον άνθρωπο 13 χρόνια παίρνεις πολλά και σα άνθρωπος. Γίνεσαι πιο δυνατός βλέποντας και βιώνοντας. Θα είναι ξεχωριστό, όμως ο Παναθηναϊκός είναι πάνω απ όλα".

Για το τι έχει κρατήσει: "Πολλά. Η υπομονή, επιμονή και η πίστη στους παίκτες"

Σχετικά άρθρα