Χοσέμι: Οπωσδήποτε νίκη με Πανιώνιο

O Xoσέμι μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης για την παρουσία του στην ακριτική ομάδα και τον προσεχή αγώνα με τον Πανιώνιο.
Ο Χοσέμι Γκονζάλεζ φέτος αγωνίζεται με τη φανέλα της Ξάνθης. Μετρά 13 συμμετοχές μέχρι στιγμής και μιλάει για τις εμπειρίες του στην ξανθιώτικη ομάδα, το φινάλε του πρωταθλήματος κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Διαβάστε τις δηλώσεις του:

Το 1-0 από τον Παναιτωλικό ήταν το δεύτερο διαδοχικό αρνητικό αποτέλεσμα. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι της Δευτέρας;

"Η κόκκινη κάρτα στα πρώτα λεπτά ήταν καθοριστική. Ο Παναιτωλικός επωφελήθηκε με το αριθμητικό πλεονέκτημα κι έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου του κέρδισε. Αν η κάρτα στο 5ο λεπτό δεν ήταν κόκκινη, τότε θα βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Στα τελευταία τρία παιχνίδια παίξαμε με καλή νοοτροπία αλλά στα δύο από αυτά δεν πήραμε τίποτα κι αυτό μας στεναχωρεί".

Η αποβολή του Κάλβο επηρέασε την ομάδα; Αμυντικά η προσπάθεια ήταν καλή σε μία δύσκολη έδρα,όμως επιθετικά δεν απείλησε ιδιαίτερα…

"Όταν από τόσο νωρίς υποχρεώνεσαι να αγωνιστείς με αυτό το μειονέκτημα τότε είναι λογικό να σκέφτεσαι περισσότερο πώς δεν θα δεχθείς γκολ. Δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα στην επίθεση κι αυτό φαίνεται από τα προηγούμενα παιχνίδια στα οποία βγάλαμε και ευκαιρίες και σκοράραμε".

Μέχρι στιγμής πάντως και μετά από 29 αγωνιστικές η Skoda Ξάνθη εκτός από τα 13 δοκάρια, έχει δεχθεί 9 κόκκινες κάρτες και βρίσκεται στην 2η θέση του σχετικού πίνακα…

"Στο τέλος οι αριθμοί δείχνουν μία εικόνα για την πορεία μιας ομάδας. Έχω την εντύπωση πως οι διαιτητές είναι αυστηροί μαζί μας. Κάποιες απ’ αυτές τις κόκκινες κάρτες έπρεπε να βγουν αλλά κάποιες άλλες όχι. Αν δει κανείς στο βίντεο όλες τις αποβολές μας θα συμπεράνει ότι μερικές είναι πολύ αυστηρές".

Οι 32 βαθμοί κρατούν χαμηλά την Skoda Ξάνθη και δεν της επιτρέπουν να διώξει το άγχος. Πως θα αντιμετωπίσετε τα επόμενα παιχνίδια;

"Έτσι όπως είναι η κατάσταση αν κερδίσουμε ένα παιχνίδι, η διαφορά των τεσσάρων πόντων θα ανέβει. Το θέμα και η προσδοκία μας είναι να πάρουμε τη νίκη που χρειαζόμαστε γρήγορα. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι πολύ σημαντικό".

Την Κυριακή ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Πως θα την χαρακτήριζες;

"Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θέλουμε τη νίκη. Εστιάζουμε πρώτα στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και στη συνέχεια θα δουλέψουμε για το επόμενο ματς, αυτό της Τετάρτης με την Βέροια".

Στα τελευταία 8 παιχνίδια ξεκίνησες βασικός 5 φορές φτάνοντας τις 13 φετινές συμμετοχές. Η εμπειρία σου μέχρι στιγμής στην Skoda Ξάνθη πως είναι;

"Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα. Υπάρχει όρεξη από τους ανθρώπους της να γίνεται κάθε μέρα η SKODA ΞΑΝΘΗ καλύτερη. Από τις Ακαδημίες μέχρι την επαγγελματική ομάδα. Αυτός είναι ο 3ος μου σταθμός στην Ελλάδα (σ.σ. έχει αγωνιστεί και στον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό) και μου αρέσει πολύ το περιβάλλον εδώ".

Έχεις αγωνιστεί σε σπουδαίες ομάδες σημειώνοντας κορυφαία επιτεύγματα. Όπως η κατάκτηση του Champions League με την Λίβερπουλ το 2004-05 στη συνέχεια το Ευρωπαϊκό Super Cup ενώ νωρίτερα, το 2002 το Ιντερτότο με την Μάλαγα καθώς επίσης και η 2η θέση στο πρωτάθλημα με τη Βιγιαρεάλ το 2008 πίσω από την Ρεάλ. Η ποδοσφαιρική σου συνέχεια ποια θα είναι και τι σκοπεύεις να κάνεις μετά το τέλος της καριέρας σου;

"Θεωρώ πως σημαντικό να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Όταν σταματήσω να απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο θα σταματήσω. Πάντως ολοκληρώνοντας την ποδοσφαιρική μου καριέρα θα ήθελα να μείνω στον χώρο του ποδοσφαίρου από άλλο πόστο όπως είναι αυτό του σκάουτερ ή του προπονητή. Πιστεύω ότι θα μου άρεσε. Τώρα όμως, το μόνο που θέλω, είναι να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο".

Θα μπορούσες να συγκρίνεις το ελληνικό πρωτάθλημα με το Ισπανικό και το Αγγλικό όπου έχεις αγωνιστεί;

"Διαφέρουν αρκετά τα πρωταθλήματα. Εδώ στην Ελλάδα, είναι πιο δυνατό, πιο μαχητικό και υπάρχει πάθος από τον κόσμο. Το ισπανικό και το αγγλικό είναι σίγουρα πιο ποιοτικά και διαφορετικού επιπέδου".

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;

"Τόσο οι συμπαίκτες μου, όσο κι εγώ θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Θέλουμε να έρθει και να μας εμψυχώσει στο παιχνίδι κι αυτής της Κυριακής γιατί πρέπει να το κερδίσουμε".

Σχετικά άρθρα