Νηστίσιμες μελιτζάνες παπουτσάκια

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 μικρές σφικτές ντομάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γρ. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγο φυτικό βούτυρο για το βράσιμο της πατάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">2-3 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">κρουτόν</span><br /><span style="font-size: medium;">μία χούφτα χοντροκομμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">8 μελιτζάνες φλάσκες (στρογγυλές)</span><br /><span style="font-size: medium;">3 βρασμένες πατάτες (για το πουρέ)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουτί πολτό ντομάτας με βασιλικό και ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις καθαρίσμένες πατάτες και τις βράζουμε με φυτική μαργαρίνη και νερό. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, τις πατάμε με ένα πιρούνι για να γίνει ο πουρές.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγουμε τις μελιτζάνες, πατάμε το εσωτερικό τους, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Μετά προσθέτουμε το πολτό ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετούμε στο πάτο της κάθε μελιτζάνας από μία κουταλιά κρουτόν και λίγη σάλτσα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Από πάνω τοποθετούμε μια-δύο φέτες ντομάτα και μετά πουρέ πατάτας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στο ταψί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το λιωμένο βούτυρο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο πουρές για 20-30 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες και τις βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε πάνω στο πουρέ λίγα αμύγδαλα χοντροκομμένα και τις ξαναβάζουμε για λίγο στο φούρνο.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα