ΟΦΗ για τελικό, 1-0 τον ΠΑΟ

Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο "Θ. Βαρδινογιάννης", χάρη σε γκολ του Θανάση Παπάζογλου. Στις 16 Απριλίου η ρεβάνς στη Λεωφόρο.Ενα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαν οι 10.000 φίλοι του ΟΦΗ, που βρέθηκαν στο "Γεντί Κουλέ". Η ομάδα του Σα Πίντο έκανε μεν 5 τελικές προσπάθειες (έναντι καμίας του αντιπάλου τους), αλλά καμία από αυτές δεν απείλησε τον Στέφανο Κοτσόλη. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία του παιχνιδιού και οι παίκτες του υπέπεσαν σε πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να μην πατήσουν στην περιοχή του Φερνάντεζ.

Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του παιχνιδιού έγινε στο 51′ και είχε δημιουργό τον Περογαμβράκη, ο οποίος σούταρε επικίνδυνα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κοτσόλη. Οι φιλοξενούμενοι "απάντησαν" στο 58′ με τον Μπεργκ να κάνει το πρώτο σουτ της ομάδας του στο παιχνίδι, αλλά να μην έχει τύχη. Οσο περνούσαν τα λεπτά, ο Παναθηναϊκός ανέβαζε την απόδοσή του και έκανε δύο "καθαρές" ευκαιρίες με τον Αμπεντ, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα δέχθηκε το γκολ. Στο 69′ ο Μιλιάζες εκτέλεσε φάουλ και ο Παπάζογλου με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Γιάννη Αναστασίου να ρίξει στη μάχη τον Πράνιτς (στο 72′ αντί του Μέντεζ). Μέχρι το τέλος του αγώνα, οι πράσινοι έχασαν ακόμα δύο σημαντικές ευκαιρίες να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, με αποκορύφωμα τη φάση του 76′, με τον Φερνάντεζ να βγάζει με τα πόδια εξ επαφής κεφαλιά του Σίλντενφελντ. Η άλλη ήταν στο 87′, όταν ένα συρτό σουτ του Κλωναρίδη πέρασε λίγο άουτ…

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντούντου, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο (77′ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (86′ Στάθης), Παπάζογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντεφελντ, Νάνο, Δώνης (80′ Κλωναρίδης), Μέντες (73′ Πράνιτς), Ζέκα, Αμπεντ, Ατζαγκούν (58′ Καρέλης), Μπεργκ

Σχετικά άρθρα