Ένα αποτρόπαιο εύρημα περίμενε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια ελέγχου σε διαμέρισμα στην Κυψέλη. Μέσα σε μια από τις βαλίτσες που εντοπίστηκαν στο σπίτι βρέθηκε ένα κατεψυγμένο βρέφος, ηλικίας περίπου 7-8 μηνών.
Η φρικτή αποκάλυψη έγινε εντελώς τυχαία, ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη διαμερίσματος Airbnb για απλήρωτα ενοίκια και πιθανή χρήση ναρκωτικών από τους ενοικιαστές.
Η καταγγελία που οδήγησε στην αποκάλυψη
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4 το απόγευμα της Κυριακής (30/8), όταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κάλεσε το 100, αναφέροντας oτι οι άνθρωποι που είχαν νοικιάσει το σπίτι δεν του κατέβαλλαν τα μισθώματα και ότι υπήρχαν υποψίες πως έκαναν χρήση ναρκωτικών.
Ο ίδιος βρισκόταν κάτω από το διαμέρισμα και ενημέρωσε παράλληλα διερχόμενη ομάδα ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν σε έλεγχο του σπιτιού.
Στο εσωτερικό βρίσκονταν έξι άτομα: ένας 43χρονος άνδρας, η 38χρονη Γερμανίδα σύζυγός του, η 15χρονη κόρη τους, δύο 15χρονα αγόρια που, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι γονείς, είναι επίσης παιδιά τους, καθώς και ένας 26χρονος Αφγανός, ο οποίος δήλωσε ότι είναι σύντροφος της 15χρονης, η οποία είναι έγκυος.
Κατά τον αρχικό έλεγχο, στην κατοχή του 43χρονου και του 26χρονου εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.
Η βαλίτσα που έκρυβε ένα μακάβριο μυστικό
Οι αστυνομικοί συνέχισαν την έρευνα στους χώρους του διαμερίσματος. Κάποια στιγμή εντόπισαν δύο βαλίτσες έξω από το σπίτι.
Μέσα στη μια υπήρχε ένα σκεύος στο οποίο βρισκόταν το κατεψυγμένο βρέφος, ηλικίας περίπου 7-8 μηνών.
Το εύρημα προκάλεσε σοκ στους αστυνομικούς και κινητοποίησε άμεσα τις αρμόδιες Αρχές, καθώς πλέον η υπόθεση πήρε διαστάσεις πολύ σοβαρότερες από εκείνες της αρχικής καταγγελίας.
Τα σημάδια στο σώμα του βρέφους
Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει τη σορό του βρέφους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί σημάδια, κυρίως στην πλάτη, τα οποία ενδέχεται να συνδέονται με τον θάνατό του. Τα συγκεκριμένα ευρήματα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Οι οριστικές απαντήσεις, ωστόσο, αναμένεται να δοθούν από την πλήρη ιατροδικαστική εξέταση.
Στο μικροσκόπιο και τα δύο 15χρονα αγόρια
Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Αρχές παρουσιάζουν τα δύο 15χρονα αγόρια που βρίσκονταν στο διαμέρισμα.
Ο 43χρονος και η 38χρονη Γερμανίδα υποστήριξαν ότι πρόκειται για παιδιά τους. Ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, αναμένεται να ελεγχθεί μέσω εξετάσεων DNA που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.
Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, προσπαθώντας να συνθέσουν το παζλ της υπόθεσης και να διαπιστώσουν ποια ακριβώς ήταν η σχέση των προσώπων που βρίσκονταν στο διαμέρισμα.
Έρευνα και σε δεύτερο σπίτι
Την ίδια ώρα, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται και σε άλλο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σπίτι διέμεναν πριν από περίπου έναν μήνα τα ίδια άτομα. Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία που θα μπορούσαν να φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η υπόθεση.
Η γυναίκα που δήλωνε μικρότερη ηλικία
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ακόμη ένα στοιχείο που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Αρχών.
Η 38χρονη Γερμανίδα, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της είναι η μητέρα του βρέφους και φέρεται να υποστήριξε οτι το παιδί πέθανε και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην κατάψυξη, είχε δηλώσει αρχικά oτι είναι 28 ετών.
Ωστoσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει, είναι γεννημένη το 1988 και επομένως είναι 38 ετών.
Οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν με προσοχή τις καταθέσεις και τα στοιχεία της υπόθεσης, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που θα ρίξουν περισσότερο φως στις συνθήκες θανάτου του βρέφους.