Europa League: Οκτώ εισιτήρια βρίσκουν κάτοχο

Απόψε (20/3) θα γίνουν γνωστές οι 8 ομάδες που θα συνεχίσουν στα προημιτελικά του Europa League και θα δώσουν το παρών στην αυριανή (21/3) κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας. Συνοπτικά τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τα παιχνίδια τους (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

ΑΝΖΙ – ΑΛΚΜΑΑΡ (0-1)

Χάρη σε ένα γκολ – πέναλτι του Αμερικανού φορ Άρον Γιόχανσον στο πρώτο μέρος, η Άλκμααρ επικράτησε 1-0 της Ανζί στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Ολλανδία. Η Άλκμααρ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από ήττα στο Ένσεντε, σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Τβέντε, το οποίο και έχασε στις καθυστερήσεις. Παραμένει στην 7η θέση και δύσκολα θα μείνει εκτός οκτάδας Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Άντβοκαατ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών.
Η Ανζί δείχνει βελτιωμένη μέσα στο 2014, αφού μετά την πρώτη νίκη στο ρωσικό πρωτάθλημα επί της Ρούμπιν Καζάν, ήρθε η εκτός έδρας ισοπαλία με τη Σπαρτάκ στη Μόσχα. Ο αμυντικός Γκριγκαλάβα και ο μεσοεπιθετικός Μαξίμοφ επιστρέφουν σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρεγκ Τόμσον (Σκοτία)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΤΟΤΕΝΑΜ (3-1)

Με εντυπωσιακό τρόπο πέρασε από το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" η Μπενφίκα, επικρατώντας με 3-1 της Τότεναμ και με τον Λουιζάο να σκοράρει δύο φορές. Στο πρωτάθλημα δείχνει ασταμάτητη, επικρατώντας 4-2 της Νασιονάλ στη Μαδέιρα και 7 αγωνιστικές πριν από το φινάλε, διατηρεί διαφορά 7 βαθμών από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Έχει να χάσει από το ματς με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, έκτοτε μετρά 25 παιχνίδια αήττητη (23 νίκες και 2 ισοπαλίες). Χωρίς προβλήματα απουσιών.
Η Τότεναμ ηττήθηκε στο τοπικό ντέρμπι από την Άρσεναλ (1-0) και έμεινε πίσω στη μάχη της τετράδας, αφού είχε προηγηθεί και η ήττα από την Τσέλσι. Μεγάλο πρόβλημα στα στόπερ, αφού τέθηκαν εκτός οι Ντόουσον, Κίρικες, Καμπούλ και Φερτόνγκεν και θα παίξει κεντρικός αμυντικός ο μέσος Σάντρο! Αμφίβολος και ο πλάγιος μπακ Γουόκερ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (1-1)

Ζωντανές κράτησε τις ελπίδες πρόκρισης η Φιορεντίνα, χάρη σε ένα γκολ του Γκόμεζ λίγο πριν το τέλος και με το τελικό 1-1 στο Τορίνο να δίνει μεγάλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς. Στο πρωτάθλημα η Φιορεντίνα επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-1 της Κιέβο και παρέμεινε σε τροχιά εξόδου στο Europa League, ενώ η Γιουβέντους επικράτησε δύσκολα της Τζένοα και παρέμεινε 14 βαθμούς μπροστά από τη Ρόμα (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο).
Στους "μπιανκονέρι" επανέρχεται ο Τέβες που έχασε το πρώτο παιχνίδι, ενώ Μπαρζάλι και Πελούζο τέθηκαν εκτός, ενώ οι "βιόλα" αντιμετωπίζουν μόνο μακροχρόνια προβλήματα απουσιών. Στο "Αρτέμιο Φράνκι" όλα τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (3-0)

Η Βαλένθια σε ένα παιχνίδι που της…πήγε καθώς εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και παράλληλα η αντίπαλος της ήταν άστοχη, επικράτησε 3-0 στη Βουλγαρία και βρίσκεται μια ανάσα από τους "8".
Στο πρωτάθλημα ηττήθηκε 1-0 από τη Σοσιεδάδ και είναι στην 6η θέση, παραμένοντας σε τροχιά εξόδου στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Πίτσι δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Κεϊτά και τον στόπερ Ρικάρντο Κόστα, ενώ δίνεται αμφίβολος και ο Ελβετός στόπερ Σεντέρος.
Η Λουντογκόρετς επικράτησε στο ντέρμπι της Λίτεξ Λόβετς με 2-1 και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή, αλλά η Λουντογκόρετς έχει κι ένα ματς λιγότερο. Τιμωρημένος ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Κουισάδα, τραυματίες οι αμυντικοί Μότι και Τσόκο και ο μέσος Άμπαλο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Ελλάδα)

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – ΛΥΩΝ (1-4)

Αγκαλιά με τα προημιτελικά βρίσκεται η Λυών μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα στο "Ζερλάν" και παρά το γεγονός πως οι Τσέχοι προηγήθηκαν στο σκορ. Η Λυών στο πρωτάθλημα ηττήθηκε εντός έδρας από τη Μονακό (2-3) και έμεινε πίσω στη μάχη της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ (8 βαθμούς). Ο Γκρενιέ τέθηκε εκτός, ενώ αμφίβολος δίνεται ο Μαλμπράνκ που τραυματίστηκε με τη Μονακό.
Η Βικτόρια Πλζεν έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβάτσκο στην Τσεχία και παραμένει στην 2η θέση, 10 βαθμούς πίσω από τη Σπάρτα Πράγας. Δεν υπολογίζεται ο πλάγιος μπακ Χούμπνικ, που συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

ΜΠΕΤΙΣ – ΣΕΒΙΛΛΗ (2-0)

Παρά το γεγονός πως στο πρωτάθλημα τις χωρίζουν αρκετές θέσεις και αρκετοί βαθμοί, η Μπέτις έκανε την έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι, κερδίζοντας 2-0 τη μισητή Σεβίλλη μέσα στο σπίτι της.
Η Μπέτις στο πρωτάθλημα έμεινε στο 0-0 με την Έλτσε εκτός έδρας και απέχει 9 βαθμούς από τη σωτηρία και την 17η θέση. Ο επιθετικός Μπαπτιστάο θα περάσει από τεστ ετοιμότητας την τελευταία στιγμή, ενώ επιστρέφει ο μέσος Νόνο που δεν έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι. Η Σεβίλλη επικράτησε εύκολα 4-1 της Βαγιαδολίδ και διατηρείται κοντά στις θέσεις τη Ευρώπης. Τιμωρημένος ο μέσος Ιμπόρα και τραυματίας ο Ουρουγουανός μέσος Κριστόφορο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

ΝΑΠΟΛΙ – ΠΟΡΤΟ (0-1)

Στις λεπτομέρειες η Πόρτο επικράτησε 1-0 της Νάπολι στο "Ντραγκάο" και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, που σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.
Η Νάπολι επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας της Τορίνο με 1-0 και παρέμεινε 3 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Ρόμα, αλλά με ένα παιχνίδι παραπάνω. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στον πλάγιο μπακ – χαφ Μάτζιο και στον αναπληρωματικό γκολκίπερ Ράφαελ. Η Πόρτο όχι μόνο ηττήθηκε από τη Σπόρτινγκ στο ντέρμπι για την 2η θέση (έμεινε πλέον βαθμούς πίσω), αλλά έχασε για τους επόμενους 3 μήνες και τον βασικό γκολκίπερ Έλτον (στην θέση του ο συμπατριώτης του Βραζιλιάνος Φαμπιάνο). Εκτός τέθηκαν επίσης οι αμυντικοί Μπα και Σάντρο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ (0-0)

Παρά τις ευκαιρίες των δύο ομάδων (η Σάλτσμπουργκ σπατάλησε περισσότερες) γκολ δεν είχαμε στο πρώτο τους παιχνίδι στην Ελβετία.
Η Βασιλεία έρχεται από εύκολα νίκη με 5-0 επί της Ααράου στο πρωτάθλημα και διατηρεί μια διαφορά 5 βαθμών από την 2η Γκρασχόπερς.
Η Σάλτσμπουργκ ουσιαστικά πανηγύρισε και τυπικά το πρωτάθλημα στην Αυστρία (κέρδισε 5-0 την Βακ Πέλετς), αφού απέχει 27 βαθμούς από τη 2η Γκρότινγκ, 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε και τις δύο ομάδες χωρίζει διαφορά 68 (!) τερμάτων. Μακροχρόνια τα αγωνιστικά προβλήματα των δύο ομάδων.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανουέλ Γκράφε (Γερμανία)

Σχετικά άρθρα