Ματσιούλις: Ο Αλβέρτης άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας

Ο Γιόνας Ματσιούλις έβγαλε το… καπέλο στον Φραγκίσκο Αλβέρτη τονίζοντας πως άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας και έφερε θετική ενέργεια και σκέψεις στους πράσινους. Ο Λιθουανός παράλληλα, μίλησε για την μάχη με τη Φενέρ λέγοντας πως ο Παναθηναϊκός έχει στόχο τη νίκη σε μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά, λόγω και της επιστροφής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ.Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ματσιούλις στο blog που διατηρεί στη Euroleague:

"Γεια σε όλους τους φαν της Euroleague. Ελπίζω να είστε καλά. Προερχόμαστε από ένα ματς με την Αναντολού Εφές και κατευθυνόμαστε σε εκείνο με τη Φενέρμπαχτσε. Δυο σημαντικοί αγώνες για εμάς, αν θέλουμε να μείνουμε ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρόκρισης, στα πλέι οφ.
Το παιχνίδι εναντίον της Αναντολού Εφές δεν ήταν εύκολο. Ήταν λίγο περίεργο και χρειαστήκαμε την παράταση για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Έτυχε να πάρω εγώ το σουτ που έστειλε το ματς στο εξτρά πεντάλεπτο. Έμεναν άλλα πέντε λεπτά να παλέψουμε. Σας παρακαλώ, μη με ρωτήσετε πώς αισθάνθηκα (γελάει). Υπάρχει μόνο μια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, σε όποιον και αν απευθύνεστε: Τίποτα!
Δεν μπορείς να σκεφτείς το παραμικρό, ενώ παίρνεις το σουτ. Μετά το τάιμ άουτ, είχαμε να εκτελέσουμε ένα πλάνο. Αυτό είχε δυο εναλλακτικές. Μία για εμένα και μια για τον Φώτση. Σε κλάσματα δευτερολέπτου πήρα την μπάλα, ένιωσα αυτοπεποίθηση, πως μπορώ να ευστοχήσω και… ευστόχησα. Πήρα την μπάλα, σούταρα και μπήκε στο καλάθι. Ένιωσα έτοιμος για αυτήν την προσπάθεια. Αλλά για εμένα το σημαντικό δεν ήταν το σουτ. Ήταν το αποτέλεσμα. Κερδίσαμε στην παράταση, πήραμε το ματς και νιώσαμε λίγο πιο αισιόδοξοι. Βέβαια, ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο. Πρέπει να πάρουμε και άλλες νίκες, αλλά και να δούμε τι θα κάνουν οι αντίπαλοι μας.
Η κατάσταση αλλάζει διαρκώς. Είμαστε σε ένα πραγματικά δύσκολο όμιλο. Όλες οι ομάδες είναι καλές. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον για όλους, για τους φαν και για εμάς. Δεν είναι βέβαια, ενδιαφέρον όταν χάνεις, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ και ό,τι κάνει μοναδικό αυτό το άθλημα.
Η φάση στην οποία βρισκόμαστε, δεν είναι τέλεια. Προερχόμασταν από τέσσερις διαδοχικές ήττες, αλλά το θετικό αποτέλεσμα στην Τουρκία μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Και αισιόδοξοι.
Ένα πράγμα που άλλαξε είναι ότι έχουμε πια τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ως προπονητή. Άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας. Έφερε θετική ενέργεια και σκέψεις. Ακόμα δεν καταφέραμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, γιατί δεν είχαμε χρόνο. Αλλά παίζουμε με λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση και ας πούμε λίγο πιο γρήγορα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την άκρη. Όλοι μαζί, ως ομάδα.
Το επόμενο παιχνίδι είναι σημαντικό και όπως όλοι αντιλαμβάνονται, ιδιαίτερο. Δεν ήμουν εδώ, όταν ήταν προπονητής ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για την ομάδα, τους φαν, να τον έχουμε πίσω στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλο.
Την ίδια ώρα, όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειαζόμαστε τη νίκη, αλλά και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, εναντίον μιας καλής ομάδας, με καλούς παίκτες και εξαιρετικό κόουτς. Θα είναι σκληρή μάχη και εμείς έχουμε ως στόχο ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα, σε μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά.
Αυτά προς το παρόν.
Να είστε καλά".

Σχετικά άρθρα