Μακρής: Εμείς κάναμε τον ΠΑΟ να μην παίξει καλά

Ο Γιώργος Μακρής τόνισε ότι η απόδοση των Κρητικών ήταν αυτή που έκανε τους πράσινους να μην παίξουν καλά, ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν αλλάξει οι πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό, καθώς η ρεβάνς στη Λεωφόρο θα είναι δύσκολη, ενώ ανέφερε ότι ο Ρικάρντο Σα Πίντο έχει κάποια… μυστικά που βοηθούν τον ΟΦΗ.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μακρή στον Sentra Fm:

Για την πρόκριση: «Έχουμε προβάδισμα με το όμορφο γκολ του Θανάση (σ.σ. Παπάζογλου), αλλά έχουμε ακόμα ένα ημίχρονο».

Για το πώς προσέγγισε ο ΟΦΗ τον αγώνα: «Στα δύο παιχνίδια που είχαμε δώσει φέτος με τον Παναθηναϊκό, δεν πιστεύω ότι η διαφορά μας ήταν τόσο μεγάλη. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ φορμαρισμένος και το έδειξε με το διπλό στο Καραϊσκάκη και τη συνέχεια που είχε. Περιμέναμε έναν δυνατό Παναθηναϊκό, αλλά εφαρμόσαμε την τακτική του προπονητή μας. Το ότι δεν έπαιξε ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός οφείλεται και σε μας.

Ξέραμε ότι η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι από το κέντρο και μπροστά, με τους επιθετικούς, τους γρήγορους παίκτες, τους τεχνίτες. Κλείσαμε καλά τους χώρους και δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα. Όλα τα παιδιά δουλέψαμε πολύ καλά και όταν κλείνεις τους χώρους δύσκολο να παίξει ο αντίπαλος».
Για το ότι ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για τη διαιτησία και τα πολλά σφυρίγματα του Παππά: «Ναι, ο διαιτητής σφύριξε πολύ, αλλά δε θέλω να μιλάω για τη διαιτησία, δε μου αρέσει. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν είναι σωστό να μιλά για τη διαιτησία και να κάθεται να ασχολείται με τους διαιτητές. Σίγουρα έχουμε δει αρκετά παιχνίδια φέτος που ο διαιτητής έπαιξε μεγάλο ρόλο, αλλά στο χθεσινό παιχνίδι ο διαιτητής τα πήγε αρκετά καλά».
Για το αν έχουν αλλάξει τα ποσοστά πρόκρισης: «Δε νομίζω να έχουν αλλάξει, σίγουρα έχουμε προβάδισμα, αλλά το παιχνίδι στη Λεωφόρο θα είναι πολύ δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός θα ρισκάρει περισσότερο, κάτι που είναι λογικό. Είναι άλλα 90 λεπτά».
Για το αν είναι καλό για τον ΟΦΗ ότι η ρεβάνς είναι σχεδόν σε ένα μήνα: «Εχουμε δουλέψει αρκετά, ο ΟΦΗ κάθε μέρα βελτιώνεται, το χρονικό περιθώριο θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο».
Για το ότι ο ΟΦΗ δείχνει ότι είναι σκληρός, δε δέχεται να χάνει: «Αυτή είναι η νοοτροπία του προπονητή μας, την έχει περάσει και σε μας. Γενικότερα πλέον έτσι πρέπει να αγωνίζεται ο ΟΦΗ, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και δε μας αρέσει να χάνουμε».
Για το πώς γιόρτασε ο κόσμος τη νίκη: «Μόνο συγχαρητήρια αξίζει αυτός ο κόσμος. Αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας στηρίζει πάρα πολύ Του αξίζουν χαρές και εμείς προσπαθούμε να τους δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».
Για τον Σα Πίντο, που πήγε την ομάδα να δει τους «300» και αν κάνει και άλλα τέτοια «τρικ» για να χαλαρώσουν οι παίκτες: «Εχει κάποια μυστικά, είναι λίγο διαφορετικά για τη δική μας νοοτροπία, αλλά αυτά απ’ ό,τι φαίνεται στο γήπεδο μας βοηθούν και όλα πάνε καλά».
Για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γιουνάιτεντ: «Το παιχνίδι έγειρε στο πέναλτι που έδωσε πολύ νωρίς (σ.σ. ο διαιτητής). Μετά λίγο σα να φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωσή του. Σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου και στις λεπτομέρειες μπορείς να χάσεις μια προσπάθεια ολόκληρης χρονιάς. Μπορούσε να προκριθεί, έχει κάνει πολύ καλή χρονιά φέτος, είχε δυνατότητες, αλλά κάποιες λεπτομέρειες, με μεγάλες ομάδες, τις πληρώνεις».

Σχετικά άρθρα