Πιαλόγλου: Η μόνη αντίστασή μας είναι οι… πετυχημένες ανακοινώσεις!

Επίθεση κατά της ΕΠΣ Ξάνθης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ακριτικής ΠΑΕ, Αρης Πιαλόγλου, την οποία χαρακτήρισε αμέτοχη ως προς την βοήθεια στην ομάδα και ότι ενεργεί αντίθετα των συμφερόντων των Θρακιωτών στα Δ.Σ. της ΕΠΟ. Μεγάλη αναφορά έγινε στα παιχνίδια που έχει αδικηθεί φέτος η Ξάνθη από την διαιτησία, με τον Πιαλόγλου να τονίζει πως ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι οι ανακοινώσεις, που εκδίδει η ΠΑΕ και τις οποίες χαρακτήρισε ιδιαίτερα πετυχημένες! Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Ξάνθη είναι αυτόνομη και μακριά από διάφορες συμμαχίες…

Στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Le Chalet των αθλητικών εγκαταστάσεων της SKODA ΞΑΝΘΗ, το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Άρης Πιαλόγλου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Καταρχήν με τη συνέντευξη Τύπου αυτή, δεν θέλουμε να αποποιηθούμε των δικών μας ευθυνών. Μας αναλογεί ένα τεράστιο επίπεδο ευθύνης και δεν θέλουμε να μεταφέρουμε τις ευθύνες μας αλλού. Εκείνο όμως που πρέπει να συζητηθεί και να ειπωθεί, είναι πως επειδή δουλεύουμε εδώ και πολλά χρόνια κι έχουμε πάρα πολλά χρόνια εμπειρίας συνολικά, όσο δουλεύουμε κάνουμε λάθη αλλά προσπαθούμε να μαθαίνουμε από αυτά και να γινόμαστε καλύτεροι. Τα λάθη είναι μεγαλύτερα όταν δεν υπάρχει η συμπαράσταση ανθρώπων, φορέων ή Ενώσεων και ιδιαίτερα όταν είναι άνθρωποι μέσα από την Ξάνθη. Πρέπει να υπάρχει συμπαράσταση και να έχεις μία χείρα βοηθείας για να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες.
Η ΕΠΣ Ξάνθης δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά που θα μπορούσε και ήταν υποχρεωμένη να κάνει. Η SKODA ΞΑΝΘΗ τώρα, ο ΑΟΞ παλιότερα ή η «Μερσεντές Ξάνθη» στο μέλλον, είναι η ομάδα που ανήκει στην Ξάνθη κι έχουν υποχρέωση όλοι μαζί να τη στηρίξουν.
Θέλω να αναφερθώ σε ορισμένα περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο χρόνο που μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε διάφορες παραμέτρους που δεν θέλουμε να φτάσουμε να τις σκεφτόμαστε πιο σοβαρά. Υπήρχε μία… «φωτογραφική» διάταξη της ΕΠΟ στην αρχή της περιόδου κατά την οποία οποιαδήποτε ΠΑΕ καταφερθεί στην ΕΠΟ, πρώτα υπάρχει η αφαίρεση 3 βαθμών και στη συνέχεια την αποβολή από το πρωτάθλημα. Ζήτησα από την ΕΠΣ και το θεωρούσα υποχρέωση – ότι έπρεπε να το κάνει – αν οι υπόλοιπες Ενώσεις ψήφιζαν «ναι», η δική μας δεν έπρεπε να την ψηφίσει ορθώνοντας το ανάστημά της. Όμως η ΕΠΣ Ξάνθης την ψήφισε.
Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει όλα αυτά τα 25 χρόνια ότι πήραμε θέση και ανακατευθήκαμε στην ΕΠΣ δημιουργώντας «παρατάξεις» για να… πάρουμε την ηγεσία της. Θεωρούμε ό,τι όπως είμαστε εμείς ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έτσι είναι και η ΕΠΣ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τα δύο αυτά επίπεδα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και το ένα πρέπει να βοηθά το άλλο.

Φέτος ιδιαίτερα μετά τα διαιτητικά λάθη και μετά τις «κόντρες» με την ΕΠΟ δεν είδαμε την ΕΠΣ Ξάνθης να κάνει καμία παράσταση στην ΕΠΟ σε αντίθεση με άλλες Ενώσεις. Δεν ευαισθητοποιήθηκαν τα… αυτιά της για να προβεί σε κάποια παράσταση και να πει γιατί να υπάρχει τέτοια συμπεριφορά σε μία τοπική ομάδα.
Ξεκινήσαμε μία διαδικασία στην αρχή της χρονιάς γιατί θέλαμε πραγματικά οι ποδοσφαιριστές των τοπικών ομάδων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της πόλης μας να παρακολουθούν τα παιχνίδια. Βγάλαμε μία ταυτότητα για την δωρεάν είσοδο στο γήπεδο. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν – κάτι που δεν γίνεται πουθενά – να μην συμπίπτουν τα τοπικά πρωταθλήματα την ίδια ώρα με την επαγγελματική ομάδα. Κάποιες φορές το σεβάστηκαν. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αλλά όπως ευλαβικά σεβαστήκαμε τις απαιτήσεις της ΕΠΣ, έπρεπε και η ΕΠΣ να σεβαστεί αυτό το ζήτημα.
Όποτε μας ζητήθηκε βοήθεια τη προσφέραμε απλόχερα γιατί είναι λογικό, αναγκαίο και απαραίτητο να υπάρχει αυτή η συνεργασία ώστε μέσα στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε να μπορέσουμε από κοινού για να τις ξεπεράσουμε. Δυστυχώς δεν είδαμε καμία συμπαράσταση.
Υπενθυμίζω ότι με τη συνέντευξη αυτή, δεν γίνεται για να αποποιηθούμε τις δικές μας ευθύνες. Είναι όμως λογικό ότι όποιος παλεύει – και μάλιστα μ’ αυτές τις αντιξοότητες – θα κάνει λάθη. Προσπαθούμε να μαθαίνουμε απ’ αυτά και να τα περιορίσουμε.
Θα ήθελα να αναφερθώ επίσης, υπενθυμίζοντας και σε σας αλλά και στο φίλαθλο κοινό κάποιες αγωνιστικές στις οποίες κρίνουμε ότι υπήρξαν διαιτητικά λάθη:
ΠΑΟΚ – SKODA ΞΑΝΘΗ 3-0, πέναλτι και αποβολή στον Μπαξεβανίδη.
Αστέρας Τρ. – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-2, ακυρώθηκε γκολ στο 92’ που σήμαινε 2 βαθμούς.
Πανιώνιος – SKODA ΞΑΝΘΗ 0-0, ακυρώθηκε γκολ στο 92’, άλλοι δύο βαθμοί.
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΟΚ 1-2, η εκτέλεση κόρνερ του Λίνο στο 1-1 και off side στο 2ο γκολ.
Πανθρακικός – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-1, Σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι – λόγω τοπικού ντέρμπι – πέναλτι πάνω στον Μάνταλο που δεν δόθηκε, αυστηρή κόκκινη κάρτα στον Φλίσκα, off side 2ο γκολ των γηπεδούχων.
Άρης – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-1, Πέναλτι πάνω στον Σολτάνι.
SKODA ΞΑΝΘΗ – Καλλονή 1-0, το «καρφί» του παίκτη της Καλλονής που μας στέρησε γκολ.
Παναιτωλικός – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0, αποβολή του Κάλβο στο 5’ και την μη αποβολή του Μπικέι.
Πιστεύουμε ότι είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη τη δική μας και των φιλάθλων τα παραπάνω παιχνίδια.
Αντιστάθμισμα των παραπάνω είναι οι ανακοινώσεις. Κατά γενική ομολογία είναι… πετυχημένες και δεν στέκονται ενάντια στο άθλημα και στα πρόσωπα που παλεύουν για την εξύψωση του αθλήματος. Για όλα αυτά, είμαστε κατηγορούμενοι από τον αθλητικό δικαστή. Γιατί θεωρούν ότι δημιουργούμε εντάσεις και διώχνουμε τον κόσμο από τα γήπεδα. Εμείς, η SKODA ΞΑΝΘΗ, μία ΠΑΕ που στα 25 χρόνια διαδοχικής παρουσίας της στην μεγάλη κατηγορία μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί από την Αστυνομία, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ, έχουμε πάρει το fair play… Δυστυχώς αυτή μόνη μας αντίσταση είναι οι ανακοινώσεις. Δεν έχουμε κάτι άλλο να μπορούμε να κάνουμε για να ακουστεί η φωνή μας.
Όπως αναλογιζόμαστε εμείς τις ευθύνες, έτσι να αναλογιστούν και τα υπόλοιπα όργανα τις δικές τους απέναντι σε μία ομάδα. Τελειώνοντας θα θέλαμε να κάνουμε μία έκκληση στους φιλάθλους για μαζικότερη παρουσία στα παιχνίδια του πρωταθλήματος για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια – που δεν τα βάλαμε μόνοι μας – αλλά μας τα βάλανε.
Στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:
Για το αν έχει κάνει η ΠΑΕ παραστάσεις στην ΕΠΟ: «Παραστάσεις έχουμε κάνει στην ΕΠΟ. Δεν είδαμε καμία ανταπόκριση στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Η άποψη της ΚΕΔ είναι ότι βλέπει τις 18 ΠΑΕ ισότιμα και ισόνομα προσπαθώντας για το καλύτερο της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου.»
Για το αν έχει γίνει κάποια επαφή σε επίπεδο ηγεσίας με την ΕΠΣ: «Και η ΕΠΣ διοικείται από ένα Συμβούλιο που ζει και αφουγκράζεται τον αθλητικό παλμό της πόλης όπως και η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ. Με… παρεκκλίσεις δεν γίνεται τίποτα. Αν δεν αναλογιστεί κανείς τις ευθύνες που έχει, δεν θα παρακαλέσουμε κανέναν για να γίνουν τα αυτονόητα. Η προσέγγιση γίνεται στην αρχή κάθε χρονιάς και θα έπρεπε να λύνονται τα θέματα πριν δημιουργηθούν.»
Για τη συμπαράσταση από τους Φορείς της Ξάνθης: «Αναφέρθηκα στην ΕΠΣ γιατί είναι αθλητικός φορέας.»
Για τις ανακοινώσεις κι αν αλλάζει κάτι με την μέθοδο αυτή: «Αν έχει δει κάτι τέτοιο εσείς, το είδαμε κι εμείς. Σίγουρα όχι! Είναι η μοναδική μέθοδος για να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε – όχι την ΚΕΔ και την ΕΠΟ – τον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας. Όσο ακριτικά και να είμαστε, όσο μικρός Νομός και να είμαστε δεν παύει να είμαστε ισότιμα και ισόνομα ένας από τους Νομούς της Ελλάδας.»
Για το γενικότερο κίνημα διαμαρτυριών στο ελληνικό πρωτάθλημα κι αν έχουν στο μυαλό τους οι ΠΑΕ να “επανεκκινήσουν” την Superleague : «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κ. Πανόπουλος ήταν ο πρωτεργάτης της Superleague. Σίγουρα δεν ήταν το όραμα της ίδρυσης της Superleague έτσι όπως έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα. Τα προβλήματα παραμένουν…

Η αγανάκτησή μας έφτασε στα όριά της. Είμαστε αυτόνομοι, μακριά από «συμμαχίες». Ο καθένας χαράζει τον δρόμο του και ο καθένας πιστεύει σε μία ισόνομη και ισότιμη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε σαν… «ευχή» για τις τελευταίες αγωνιστικές είναι ισότιμη και ισόνομη διαιτησία για όλες τις ομάδες. Οι θέσεις και οι απόψεις μας είναι διαχρονικές.»

Σχετικά άρθρα