Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τις κροκέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές ελαιόλαδο για μέσα</span><br /><span style="font-size: medium;">ελαιόλαδο για το τηγάνι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">ελάχιστο ως καθόλου αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">αλεύρι για το αλεύρωμα της κροκέτας</span><br /><span style="font-size: medium;">600 γραμμάρια παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 πατάτες βρασμένες μέτριες</span><br /><span style="font-size: medium;">6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την σκορδαλιά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλο πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">4-5σκελιδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι λαδί</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Από 3 λεμόνια τον χυμό τους</span><br /><span style="font-size: medium;">¾ ποτηριού νερό</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τις κροκέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">Από βραδύς ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες ,τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις κάνουμε σαν πουρέ τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπακαλιάρο που τον ξεφτάμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια ,το μαϊντανό ,το κρεμμύδι ,αλατοπίπερο, λάδι ,όλα αυτά τα ζυμώνουμε να γίνουν ένα μίγμα ,τα πλάθουμε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.</span></p>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την σκορδαλιά</span><br /><span style="font-size: medium;">Βράζουμε τις πατάτες με λίγο αλάτι για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ να πολτοποιηθούν, ή τις κόβουμε σε κύβους και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μετά βάζουμε τις πατάτες το σκόρδο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα αν την θέλουμε πιο ξινή ή πιο καυτερή προσθέτουμε λεμονί ή σκόρδο ανάλογα τα γούστα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα