Μπαρτζώκας: Με τον Σπανούλη για τη νίκη

Ετοιμος να κερδίσει την Λαμποράλ Κούτσα είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που περιμένει με αγωνία την επιστροφή του Σπανούλη και αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του Πρίντεζη.

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να ζει με τα προβλήματα, όμως αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη στο αυριανό ματς με την Λαμποράλ Κούτσα, ώστε να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά της Euroleague.

O Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για όλα. Για τον τραυματισμό του Πρίντεζη, για την επιστροφή του Σπανούλη, για την πίεση που έχει η ομάδα του και κατέληξε λέγοντας πως σημασία σε κάθε μεγάλο σύλλογο έχει η χημεία ανάμεσα στους αθλητές του.

"Ετσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα, πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε αύριο" σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε λέγοντας πως: "Το έργο μας μόνο εύκολο δεν είναι. Δεν θεωρώ ότι η Λαμποράλ, επειδή είναι αδιάφορη ως προς την πρόκριση της στους 8 δεν θα έχει κίνητρο να παίξει. Η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη διοργάνωση όπου όλοι έχουν κίνητρο να παίξουν. Και μην ξεχνάμε ότι κέρδισε εδώ τον Παναθηναϊκό πριν από δύο εβδομάδες".

Στη συνέχεια, ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στους παίκτες που τραβούν το περισσότερο κουπί για την Λαμποράλ: "Ο Πλάις κατά πρώτο λόγο αυτή την στιγμή έχει εξελιχθεί σε σέντερ πρώτης γραμμής, αλλά και ο Ερτέλ με τον Νοτσιόνι. Έχει πολύ καλούς παίκτες, όμως έχει και πολλά up and down στην απόδοση της. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλή εμφάνιση, ενώ επανέρχεται και ο Βασίλης. Όσοι έχουμε μείνει κάναμε καλή προσπάθεια στα ματς που χάσαμε. Τα τρια τα χάσαμε στις λεπτομέρειες, ενώ και στο τέταρτο με δύο απουσίες μείναμε κοντά μέχρι το τέλος. Αυτά βέβαια είναι ιστορία. Όσοι παίξουν αύριο θα πρέπει να είναι πολύ αποφασιστικό".

Για τον τραυματισμό του Πρίντεζη: "Ο Πρίντεζης ταλαιπωρείται από ένα σφίξιμο ση μέση, οπου όλες οι εξετάσεις δείχνουν ότι δεν έχει πρόβλημα με τους σπονδύλους. Χθες υπήρξε μία ένδειξη ότι μπορεί να έχει υπάρξει ρωγμή σε ένα πλευρό, αλλά έγινε σήμερα ιατρική γνωμάτευση που έδειξε πώς δεν έχει ρωγμή. Κλινικά η τελευταία διάγνωση που έγινε σήμερα είναι ότι έχει θλάση σε ένα μυ στη μέση. Θα γίνει μία προσπάθεια μήπως παίξει, κάτι που είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Ήταν ένα σφίξιμο που τον ταλαιπωρούσε στη μέση. Έχουν γίνει πολλές εξετάσεις δεν ήταν σαφές τι είχε. Είναι μία πολύ περίεργη κατάσταση που μας έχει επηρεάσει, διότι έλειψε, ενώ δεν μπορεί να προπονηθεί 100%. Αυτό που έχουμε ζητήσει και εμείς σαν ευχή είναι να είμαστε υγιείς, αλλά δυστυχώς οι δύο πιο έμπειροι Έλληνες παίκτες μας μαζί με τον Στράτο ήταν έξω από σημαντικά ματς".

Για το ότι λειτουργεί πιο καλά ο Ολυμπιακός υπό πίεση είπε: "Η περυσινή και προπέρσινη ομάδα είναι διαφορετική από τη φετινή. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός καλώς κατά την γνώμη μου χτίζεται γύρω από τον Σπανούλη και ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν αγωνιστικά με τον Βασίλη. Με βάση τα δυνατά σου σημεία κοιτάς να συμπληρώσεις. Με γεγονός ότι ο Σπανούλης σπάνια χάνει ματς, έλλειψε τώρα και σήμερα μας επηρέασε. Ο Βασίλης έχει έναν τραυματισμό κούρασης. Είναι πολλά πλέον και τα ματς στην Ευρωλίγκα. Ο Βασίλης, παίζοντας από το καλοκαίρι πίεσε τον εαυτό του και τον στερηθήκαμε σε κρίσιμο κομμάτι. Επιστρέφει τώρα και θα διεκδικήσουμε με τις πιθανότητες μας την πρόκριση στους 8.

Ο Ολυμπιακό είναι ένας απαιτητικός σύλλογος. Η πίεση είναι μεγάλη. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν μάλιστα μεγαλύτερη και από τον κόσμο. Τώρα αναγνωρίζει ότι η ομάδα του πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Ευρώπης. Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο προσκήνιο, τώρα έχει ξαναγυρίσει παίρνοντας δύο πρωταθλήματος Ευρώπης. Με τον πλέον δηλαδή εμφατικό τρόπο. Όταν, λοιπόν ένας παίκτης δεν κερδίσει τον κόσμο τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτό. Όσο και να τον ενθαρρύνεις έναν παίκτη η αποδοκιμασία τον επηρεάζει, αλλά και τους άλλους ξένους. Πρέπει να διώχνουμε την πίεση. Η πίεση, βέβαια δεν είναι ίδια σε άλλες μεγάλες ομάδες του εξωτερικού".

Για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει: "Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες να έχουν προβλήματα από τραυματισμούς. Ίσως εμείς, όμως επειδή είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης έχουμε μεγαλύτερη πίεση και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να μείνουμε στην κορυφή. Νομίζω ότι πραγματικά αυτή η ομάδα πλήρης έχει μεγάλα περιθώρια. Όλα έχουν να κάνουν με τη χημεία μιας ομάδας. Ο Ολυμπιακός με εμένα προπονητή χτίστηκε γύρω από τον Βασίλη, όπως και με τον κύριο Ίβκοβιτς πριν. Είμαστε ένα σύνολο που μπορεί να δουλέψει καλά μαζί, με ορισμένους βασικούς άξονες που έχουμε. Αυτοί οι άξονες ελπίζω να είναι καλά τώρα και να παίξουμε".

Σχετικά άρθρα