Προεδρικά συγχαρητήρια στον Φιλιππίδη

Ο Κώστας Φιλιππίδης μαζί με τον προπονητή του, Δημήτρη Κυττέα, πέρασαν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου όπου τους υποδέχτηκε ο Κάρολος Παπούλιας.
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, δέχτηκε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος μαζί με τον προπονητή του, Δημήτρη Κυττέα, πέρασαν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου.

Ιδού ο διάλογος ανάμεσα στους τρεις άνδρες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "Καλώς τους. Τι κάνεις Κώστα; Χαίρομαι πολύ. Αυτό έλεγα τώρα, ότι είναι η μέρα μου σήμερα, έχω τους συναθλητές μου… Περάστε. Συγχαρητήρια Κώστα, τα κατάφερες".

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: "Τα καταφέραμε".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "Και είδα ότι τα άλματα ήταν με την πρώτη".

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: "Ήταν με την πρώτη, ακριβώς".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "Από πού ξεκίνησες;"

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: "Ήταν από τα 5.40".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "Πολύ ωραία. Κύριε προπονητά, πρέπει να είσαι εξαιρετικά ευχαριστημένος".

ΚΥΤΤΕΑΣ: "Ο προπονητής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος. Θέλει το κάτι παραπάνω. Και ευελπιστώ ότι το μετάλλιο αυτό θα είναι το έναυσμα για μεγαλύτερες επιτυχίες για τον Κώστα".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "Μπράβο. Συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση. Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα έχει μια παράδοση στο άλμα επί κοντώ. Δηλαδή από τους Βαλκανικούς Αγώνες, τον Θάνο (`9 φορές Βαλκανιονίκης’ σημειώνει ο κ.Κυττέας), τον Γλέζο με το ρεκόρ, το μεγάλο ταλέντο για μένα Ρήγα Ευσταθιάδη, τον Ολυμπιονίκη Ρουμπάνη, τον Χρήστο Παπανικολάου, τον προπονητή σου. Αλλά εκείνος που δεν είχε τα σωματικά προσόντα ο Ρήγας έκανε μεγάλο ρεκόρ. Και με τα παλούκια της εποχής εκείνης".

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: "Τώρα έχει εξελιχθεί πολύ".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "Πράγματι. Εμείς με τα μπαμπού, θυμάμαι σε κάποιους αγώνες με εθνικές ομάδες μου είχε σπάσει το κοντάρι και διασώθηκα, γιατί τότε ήταν και άμμος κάτω… Πάντως ήταν μεγάλη νίκη. Μπράβο σου. Και τώρα για τι ετοιμάζεστε;"

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: "Πρωτίστως ετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας που είναι σε δύο χρόνια. Βέβαια, μέχρι τότε έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας. Έχουμε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχουμε Πανευρωπαϊκούς φέτος το καλοκαίρι ξανά στη Ζυρίχη".

ΚΥΤΤΕΑΣ: "Πρωτίστως όμως είναι οι σπουδές του. Κάνει το μεταπτυχιακό του αυτή τη στιγμή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και αυτό είναι που με ευχαριστεί περισσότερο, που το παλεύει και αυτό με δικαιώνει ακόμη περισσότερο εμένα σαν άνθρωπο, ότι πρέπει ο αθλητής να μην μένει μόνο με τον αθλητισμό, αλλά να κάνει και αυτά που μπορεί να κάνει".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "Απόλυτα σωστό. Εγώ θυμάμαι στη γενιά τη δικιά μου συμβάδιζαν το Πανεπιστήμιο με τον Αθλητισμό. Κάναμε και τα δυο. Και πρέπει να πω ότι οι περισσότεροι από εμάς κάναμε με επιτυχία και τα δύο".

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς.

Σχετικά άρθρα