Στρατηγός… Μπράμος!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε με τιμές… Στρατηγού τον τεράστιο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τα δάκρυα και το συναίσθημα όμως, πήγαν περίπατο στο παρκέ. Εκεί οι πράσινοι μασούσαν σίδερα, φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη με 76-67, η οποία τους ανοίγει τον δρόμο για την 4άδα του ομίλου και την είσοδο στα πλέι οφ της Euroleague. Το ματς της ζωή του έκανε ο Μάικ Μπράμος!
Ο διεθνής γκαρντ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του, σημειώνοντας 23 πόντους με… 7/8 τρίποντα! Αψογη τακτική από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τους συνεργάτες του, ειδικότερα στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έχτισε τη διαφορά της νίκης, καλύπτοντας μάλιστα το -5 του πρώτου αγώνα.

Το Τριφύλλι έφτασε στο 6-5, κρατώντας τη Φενέρ μια νίκη μακριά (5-6) κι έχοντας παράλληλα και το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία.

"Σεισμός" στο ΟΑΚΑ για Ζοτς
Το σκηνικό στο ΟΑΚΑ είχε στηθεί από νωρίς. Η πρώτη… βράβευση στον τεράστιο Ζοτς έγινε στη διάρκεια της προθέρμανσης από 20.000 οπαδούς του Τριφυλλιού και το τελετουργικό κορυφώθηκε με τη βράβευσή τους από τους ηγέτες της ΚΑΕ Παύλο, Θανάση και Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Ζοτς εμφανώς συγκινημένος έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο, που "απαιτούσε" από τη διοίκηση να φέρει πίσω τον "Στρατηγό". "Καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο για μένα. Σας αγαπάω πάρα πολύ!", είπε στα ελληνικά (!) και το ΟΑΚΑ σείστηκε.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είπε: "Είναι κομμάτι της ζωής μας. Μακάρι να τον έχουμε ξανά κοντά μας"

Μπράμος… top gun
Το πρώτο μέρος είχε… δύο όψεις. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι δεν έβαλαν "φρένο" στη Φενέρ, που βγάζοντας τρεις αιφνιδιασμούς πήρε το προβάδισμα (19-16 στο 10′). Στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου η πράσινη άμυνα μπορεί να μην απέδωσε με βάση τις δυνατότητες της (18 πόντοι παθητικό), ωστόσο η λύση ήρθε από την επίθεση με Μπράμος και Ράιτ για το 41-37 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, οι… αμυντικές μηχανές μπήκαν στο φουλ. Ο Μπράμος, πλαισιωμένος αυτή τη φορά από τον Φώτση, έδωσε ξανά τις λύσεις στην επίθεση κι έτσι το Τριφύλλι μπηκε στην τελική ευθεία με αέρα 9 πόντων (58-49). Στην αφετηρία της 4ης περιόδου ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι το +15, δείχνοντας ότι όχι απλώς και μόνο θα "καθαρίσει" εύκολα το ματς, αλλά και θα (υπερ)καλύψει και τη διαφορά. Η Φενέρ, ωστόσο, μείωσε στους 6π. τρία λεπτά πριν από το φινάλε, για να έρθει η απάντηση ξανά από τον Μπράμος (τρίποντο στην επόμενη επίθεση).

Η καλή άμυνα και η ευστοχία του Διαμαντίδη στις βολές στο φινάλε οδήγησαν την ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη στη νίκη, μια νίκη που αφενός βάζει τον ίδιο σε τροχιά πρόκρισης και αφετέρου μετατρέπει σε… Γολγοθά την αποστολή της Φενέρ του Ζοτς στη συνέχεια του Top 16.

Σχετικά άρθρα