Ο Άδωνις είναι Υπουργός "showman" και δεν αντέχει την κριτική!  Ο "Συριζαίος φοιτητής" μιλά στο boro.gr thumbnail
Ο γιατρός που χαρακτηρίστηκε από τον Άδωνη Γεωργιάδη ως «Συριζαίο φοιτητή» και «ενορχηστρωτή» πολιτικής επίθεσης, απαντάει στις κατηγορίες του Υπουργού ο

Ο Άδωνις είναι Υπουργός "showman" και δεν αντέχει την κριτική! Ο "Συριζαίος φοιτητής" μιλά στο boro.gr

Ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς, ζεί και εργάζεται στο Λονδίνο, ως ειδικευόμενος γιατρός στο αγγλικό σύστημα υγείας («NHS», αντίστοιχο του δικού μας ΙΚΑ) του βορειοδυτικού Λονδίνου. Είναι ο άνθρωπος που κατονομάστηκε δημόσια από τον Άδωνη Γεωργιάδη ως «ενορχηστρωτή πολιτικής επίθεσης εναντίον του», αναφερόμενος στο λεκτικό επεισόδιο που συνέβη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Imperial College του Λονδίνου, ενώ τον χαρακτήρισε και «Συριζαίο φοιτητή».


Σε τηλεφωνική συνέντευξη, ο Κωσταντίνος Χαλκιάς, απάντησε στις κατηγορίες του Υπουργού και έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.


«Αυτό που έγινε ήταν μια αποτυχημένη εκδήλωση. Διαβάστηκε ένα κείμενο που έθετε κάποια ζητήματα δημόσιας υγείας στον Υπουργό, έτσι ώστε να κάνουμε μια συζήτηση, ένα διάλογο, να τεθούν ερωτήσεις. Αυτό ενόχλησε τον Υπουργό που από την αρχή της εκδήλωσης φάνηκε ότι δεν ήθελε τον διάλογο. Τότε δημιουργήθηκε μια ένταση, από πλευράς του Υπουργού. Ο Άδωνις Γεωργιάδης άρχισε να φωνάζει, όπως κάνει στα ΜΜΕ με το γνωστό του ύφος, δίνοντας ένα «show» εντυπωσιασμού. Δημιουργήθηκε ένταση στο ακροατήριο, αλλά η περισσότερη ένταση δημιουργήθηκε από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Αυτό που θέλω να πώ, είναι ότι αυτή η ένταση ήταν τεχνητή από πλευράς του Υπουργού, γιατί ήξερε ότι τον έπαιρναν οι κάμερες και ήθελε να γυρίσει όλο το πράγμα υπέρ του.»


Σε ερώτηση, αν το ακροατήριο προκάλεσε με κάποιο προσβλητικό τρόπο την αντίδραση του Υπουργού, ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς απάντησε:


«Όχι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας άνθρωπος του έθεσε μια ερώτηση με ευγενικό και ήπιο τόνο για ένα περιστατικό που του συνέβη σε νοσοκομείο της Καλαμάτας, κάνοντάς του παράλληλα κάποια κριτική για τις περικοπές στη δημόσια υγεία και το υγειονομικό σύστημα. Η αντίδραση του Υπουργού ήταν να αρχίζει να φωνάζει, να εγκαλεί τον άνθρωπο και να απαιτεί να του ζητήσει συγγνώμη αν αγάπαει την Ελλάδα. Εσείε νομίζετε ότι αυτή είναι συμπεριφορά ανθρώπου που εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό; Αν νομίζετε πως ναι, είναι, τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο».


Ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς, όπως αναφέρει, κατονομάστηκε δημόσια και στοχοποιήθηκε από τον Άδωνη Γεωργιάδη γιατί δημοσιοποίησε το βίντεο της «έκρηξης» και της συμπεριφοράς του Υπουργού στο youtube. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συμμετείχε στην εκδήλωση ως «ΣΥΡΙΖΑ του Λονδίνου» σαν κομματική οργάνωση μάζι με άλλα μέλη της κομματικής παράταξης όπως τον κατηγόρησε ο Υπουργός.


«Εγώ απλά ανέβασα το βίντεο στο youtube. Αυτή ήταν η ανάμειξή μου στο επεισόδιο. Επειδή έχω κάποια σύνδεση με το Σύριζα και ήμουνα το μόνο «όνομα» που βρήκε, προσπάθησε να παρουσιάσει μια παρέμβαση ενός κόσμου σαν κάτι οργανωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαστρέβλωσε όλο το συμβάν υπέρ του. Βεβαίως και θίχτηκα από τον χαρακτηρισμό «πλουσιόπαιδο». Στην Αγγλία κάνω την ειδικότητά μου γιατί η αναμονή για ειδικότητα στην Ελλάδα ήταν μεγάλη.», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς.


Επιπλέον, ο Κωσταντίνος Χαλκιάς, απάντησε μέσα από την σελίδα του στο facebook στον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Γιώργο Μουρούτη (σ.σ. του επιτέθηκε από το twitter) για όσα τον κατηγόρησαν:


 «1.     Δυστυχώς η μουσική μου παιδεία σταμάτησε πρόωρα, ώστε να μη μπορώ να ενορχηστρώσω το ο,τιδήποτε, ειδικά τη στιγμή που οι αντιλήψεις μου για τη ζωή και την πολιτική δράση του καθενός είναι αντίθετες με κάθε ιδέα περί πεφωτισμένης ηγεσίας. Όπως λέγαμε και κάποτε μικρότεροι στα φοιτητικά αμφιθέατρα « Η αντίσταση δεν είναι δουλειά των ειδικών».


2.     Η χτεσινή παρέμβαση δεν έγινε από κανέναν ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου. Έγινε από ένα πλειοψηφικό κομμάτι Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών, οι οποίοι ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτή τη χώρα μακρία από τους φίλους μας και τις οικογένειες μας, εξαναγκασμένοι από τις πολιτικές του κ. Γεωργιάδη και των συναδέλφων του σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών, σύντροφοι και συντρόφισσες από τον ΣΥΡΙΖΑ,  που απλά δεν μπορούσαμε να μη δώσουμε το παρόν.
3.     Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ. Μουρούτη και Γεωργιάδη για τη χαρά που μου έδωσαν αναφερόμενοι στο πρόσωπο μου σαν «φοιτητή». Δυστυχώς όμως είμαι άλλος ένας εργαζόμενος, ειδικευόμενος γιατρός, που δεν κατάφερε να ασκήσει με αξιοπρεπείς όρους το επάγγελμα του στην Ελλάδα, έχοντας πολύ περισσότερες  και ουσιαστικότερες ευθύνες από το να μιλάω δεκαπέντε φορές την ημέρα σε κανάλια περιαυτολογώντας όπως κάνει ο κ. Γεωργιάδης, ή ψάχνοντας στο facebook  (έναντι μισθού) τα προφίλ «πολιτικών του αντιπάλων» (sic) όπως κάνει ο κ. Μουρούτης. Το είπε ξεκάθαρα εξάλλου και ο κ. Γεωργιάδης στη χθεσινή του ομιλία, «παράγουμε πολλούς γιατρούς στην Ελλάδα, κάποιοι αναγκαστικά πρέπει να μείνετε στο εξωτερικό».
4.     Οι όποιες αναφορές στην προσωπική μου σελίδα στο facebook και στις αναρτήσεις μου για την μεγάλη αντιφασιστική νίκη και την πάλη απέναντι στον φασισμό το λιγότερο που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία για την έλλειψη ιστορικής παιδείας του κ. Μουρούτη. Εκτός και αν αυτή η προσωπική επίθεση αποκαλύπτει ένα είδος συγκεκαλυμμένης λύπη για την ήττα του Χίτλερ.
5.     Ο κ. Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του σε μια προσπάθεια στοχοποίησης μου επειδή έκανα το έγκλημα να κοινοποιήσω την συμπεριφόρα ενός δημόσιου προσώπου (και μόνο αυτό) προσπαθούν να με παρουσιάσουν ως «αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου», «τραμπούκο», τρομοκράτη και άλλα συναφή. Θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον αστείοι εάν δεν ήταν συνένοχοι στην υποβάθμιση της ζωής και της υγείας του ελληνικού λαού. Κύριε Γεωργιάδη η μικρή μου εμπειρία στα κοινωνικά κινήματα, μου έχει μάθει καλά να μην φοβάμαι καμία τέτοιου είδους στοχοποίηση".


Λονδίνο, Δευτέρα 17 Μάρτη 2014


Κωνσταντίνος Χαλκιάς»


Δείτε τα video με την επίθεση του Άδωνη Γεωργιάδη: 
Συνέντευξη, επιμέλεια: Κυριαζή Ευφροσύνη 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X