Η Άμπερ Χερντ έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια να κρατήσει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας αφήσει σε μεγάλο βαθμό πίσω της το Χόλιγουντ και την έντονη δημοσιότητα που τη συνόδευε. Η 40χρονη ηθοποιός ζει πλέον στην Ισπανία, όπου έχει επικεντρωθεί στην οικογένειά της και στην ανατροφή των τριών παιδιών της.
Μια νέα, σπάνια εικόνα από την καθημερινότητά της ήρθε μέσα από μια έξοδό της στη Χιρόνα. Η Χερντ δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφία από δείπνο της στο El Celler de Can Roca, ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης, το οποίο διαθέτει τρία αστέρια Michelin. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μενού του μπορεί να φτάσει τα 315 ευρώ το άτομο.
Στη φωτογραφία, η ηθοποιός φαίνεται να κοιτάζει τη λίστα κρασιών του εστιατορίου, σχολιάζοντας: «Αυτή κι αν είναι λίστα κρασιών του γούστου μου».

Η ζωή μακριά από το Χόλιγουντ
Η Χερντ, που για χρόνια βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, έχει επιλέξει μια πολύ πιο ήσυχη καθημερινότητα στην Ισπανία. Μετα τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ, έφυγε αρχικά για τη Μαγιόρκα και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Μαδρίτη.
Η ίδια φαίνεται πως ήθελε να απομακρυνθεί από την ένταση που είχε δημιουργηθεί γύρω από τη δίκη και να δημιουργήσει μια νέα ζωή μακριά από το Λος Άντζελες. «Η δίκη ήταν πέρα για πέρα αγχωτική και ήθελε να ξεκινήσει από την αρχή», είχε δηλώσει πηγή στο περιοδικό «People», προσθέτοντας ότι εκεί είχε «ενέργεια και επικεντρώνεται σε πράγματα που αγαπά».
Η ηθοποιός έχει διατηρήσει έκτοτε χαμηλό προφίλ, ενώ οι σπάνιες εμφανίσεις της στην Ισπανία έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των φωτογράφων. Τον Ιούνιο του 2026, μαλιστα, είχε μοιραστεί φωτογραφίες από τη συμμετοχή της σε αγώνα 10 χιλιομέτρων στη Μαδρίτη, μαζί με την κόρη της Ούνα.
Η οικογένειά της βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο
Η μητρότητα αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής της. Η Χερντ έχει την πεντάχρονη κόρη της, Ούνα, ενώ τον Μάιο του 2025 ανακοίνωσε ότι υποδέχτηκε τα δίδυμα Άγκνες και Όσεαν.
Η ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για την απόφασή της να δημιουργήσει οικογένεια με τους δικούς της όρους. Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας το 2025, είχε γράψει οτι η οικογένεια που προσπαθούσε να δημιουργήσει εδώ και χρόνια είχε πλέον ολοκληρωθεί, χαρακτηρίζοντας τη μητρότητα μόνη της και με τους δικούς της όρους «η πιο βαθιά εμπειρία» της ζωής της.
Η ζωή της στην Ισπανία φαίνεται, έτσι, να περιστρέφεται περισσότερο γύρω από τα παιδιά και την καθημερινότητά της παρά γύρω από τη showbiz. Πρόσφατες φωτογραφίες της από τη Μαδρίτη την έχουν δείξει να περνά χρόνο με τα παιδιά της και να κάνει δραστηριότητες στην πόλη.

Από τις δικαστικές αίθουσες σε μια πιο ήσυχη ζωή
Η μετακόμιση στην Ισπανία ήρθε μετά την ιδιαίτερα έντονη περίοδο που ακολούθησε τη δικαστική διαμάχη της με τον Τζόνι Ντεπ. Μετά τη δίκη και τον διακανονισμό της αγωγής δυσφήμισης ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, η Χερντ επέλεξε να απομακρυνθεί από το προσκήνιο.
Από τότε δεν έχει επιστρέψει με σταθερό τρόπο στην κινηματογραφική παραγωγή. Δυο ταινίες στις οποίες είχε ήδη συμμετάσχει κυκλοφόρησαν το 2023, ενώ στη συνέχεια επικεντρώθηκε περισσότερο στην προσωπική της ζωή.
Την ίδια περίοδο υπήρξαν δημοσιεύματα και σχόλια από ανθρώπους της βιομηχανίας του θεάματος που υποστήριξαν ότι η ηθοποιός «μπήκε σε μαύρη λίστα» μετά τη δίκη.
Το νέο κεφάλαιο στη Μαδρίτη
Το 2024 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Χερντ είχε αρχίσει να ενσωματώνεται στη ζωή της ισπανικής πρωτεύουσας, έχοντας αγοράσει ακίνητο αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.
Γείτονας είχε περιγράψει μια γυναίκα που προσπαθεί να ζει όσο πιο διακριτικά γίνεται, ακόμη και όταν βρίσκεται έξω με την κόρη της.
«Φοράει καπέλο και γυαλιά ηλίου και κανονικά ρούχα και κρατάει χαμηλό προφίλ. Ζει εδώ ήσυχα, αυτή είναι μια γειτονιά γεμάτη διάσημους, μένουν ποδοσφαιριστές μεταξύ άλλων, αλλά κανείς δεν ενοχλεί τον άλλον, νομίζω ότι γι’ αυτό της αρέσει – έχει ενσωματωθεί πλήρως στην κοινότητα», είχε αναφέρει.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κόρη της φέρεται να φοιτά σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο για παιδιά ηλικίας από 1 έως 6 ετών, όπου η διδασκαλία γίνεται στα αγγλικά και τα ισπανικά, με τα δίδακτρα να ανέρχονται περίπου στα 600 ευρώ τον μήνα.
«Ναι, το ελπίζω. Μου αρέσει να ζω εδώ»
Μακριά από τα κινηματογραφικά στούντιο και τις συχνές δημόσιες εμφανίσεις, η Χερντ φαίνεται πως έχει δημιουργήσει μια διαφορετική καθημερινότητα στην Ισπανία.
Στον ελεύθερο χρόνο της έχει φωτογραφηθεί να επισκέπτεται αμερικανικά σούπερ μάρκετ, ενώ έχει μιλήσει και για την αγάπη της για το τρέξιμο στο πάρκο El Retiro της Μαδρίτης. Όταν φωτογράφοι την είχαν εντοπίσει εκεί μετά την ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης της, τους είχε ζητήσει στα ισπανικά να σεβαστούν την ιδιωτική της ζωή.
Οταν είχε ερωτηθεί αν σκοπεύει να παραμείνει στην Ισπανία, η απάντησή της ήταν σύντομη: «Ναι, το ελπίζω. Μου αρέσει να ζω εδώ».
Και οι σπάνιες εικόνες που μοιράζεται πλέον η ίδια στα social media δείχνουν ακριβώς αυτή τη νέα πραγματικότητα: λιγότερο Χόλιγουντ, περισσότερη οικογένεια και μια καθημερινότητα στην Ισπανία που η ίδια φαίνεται να προστατεύει ιδιαίτερα.