Παπάζογλου: Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο

Εναν μίνι απολογισμό της παρουσίας του Ολυμπιακού στο Champions League έκανε ο Τάσος Παπάζογλου, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχει αλλάξει επίπεδο, με τη συνδρομή του Μίτσελ.Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA ο άσος του Ολυμπιακού
Τάσο, κάνοντας έναν απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού, συμφωνείς πως το πρόσημο είναι θετικό υπό την έννοια πως όταν η ομάδα σας έμπαινε στην αφετηρία του Τσάμπιονς Λιγκ, ο στόχος σας ήταν να προκριθείτε απ’ τους ομίλους στη νοκ άουτ φάση;
«Σίγουρα, αν γυρίσουμε στην αρχή θα ήμασταν ευχαριστημένοι ακόμη και αν συνεχίζαμε στο Europa League. Παρόλα αυτά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Κοίταξε όλους τους αντιπάλους στα ίσα. Προκριθήκαμε, κάνοντας μία καλή πορεία».
 
Έχει αλλάξει η νοοτροπία στους εκτός έδρας αγώνες. Το είδαμε στους ομίλους, αλλά και στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμη και όταν η ομάδα σας βρέθηκε να χάνει με 3-0, δεν κατέρρευσε, αλλά βγήκε μπροστά, δημιούργησε ευκαιρίες και στο τελευταίο ημίωρο η Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη που αμυνόταν. Τι δείχνει αυτό για τον Ολυμπιακό;
«Πιστεύω πως η έλευση του κυρίου Μίτσελ έχει βοηθήσει σε αυτό. Πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι να παίξουμε ανοικτά. Πηγαίνουμε για το γκολ. Και στο Μάντσεστερ κάναμε ευκαιρίες. Παρόλα αυτά δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο γκολ, με αποτέλεσμα να μην προκριθούμε».
 
Έχετε κερδίσει και το σεβασμό μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά το τέλος της ρεβάνς έκαναν κολακευτικά σχόλια για τον Ολυμπιακό. Συμφωνείς;
«Συμφωνώ, γιατί δεν είναι λίγο να πηγαίνει εκεί μία ελληνική ομάδα και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Κοιτάξαμε την Μάντσεστερ στα ίσα. Πιστεύω πως αν είχαμε λίγη τύχη, τώρα θα είχαμε περάσει στους οκτώ».
 
Είναι αυτή η πορεία του Ολυμπιακού παρακαταθήκη για το μέλλον;
«Ναι είναι γιατί δείχνει πως ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο. Δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Ειδικά στους ομίλους παίξαμε με πάρα πολύ καλές ομάδες. Ελπίζω να πάνε όλα πολύ καλά στη συνέχεια και να είμαστε ακόμα καλύτεροι του χρόνου».
 
Πώς είναι τώρα η επιστροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις; Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και πλέον το μεγάλο σας κίνητρο είναι η κατάκτηση και του κυπέλλου. Είναι ικανό αυτό το κίνητρο να σας κρατήσει σε εγρήγορση έως το τέλος της περιόδου;
«Καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ορισμένες αγωνιστικές πριν απ’ την ολοκλήρωσή του. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Τώρα, ο βασικός μας στόχος είναι το κύπελλο. Θα πάμε να παλέψουμε, να πάρουμε και τα δύο παιχνίδια ώστε να βρεθούμε στον τελικό».
 
Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον Εργοτέλη. Τι εικόνα έχεις για την ομάδα της Κρήτης;
 «Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Με τις μεγάλες ομάδες παίζει καλό ποδόσφαιρο. Έχει πάρει θετικά αποτελέσματα. Εμείς θα πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν έχει σημασία που έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις υποχρεώσεις μας, γιατί όπως είπαμε υπάρχουν και τα παιχνίδια του κυπέλλου όπου πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα».
 
Στο Παγκρήτιο αναμένεται να βρεθούν αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού. Γενικά στα εκτός έδρας ματς, όπου επιτρέπετε η μετακίνηση των οπαδών, είναι έντονο το ερυθρόλευκο στοιχείο. Αλλά το έχουμε δει και στο Τσάμπιονς Λιγκ με τελευταίο παράδειγμα την παρουσία τους στο «Ολντ Τράφορντ», όπου στο τέλος του αγώνα ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα σας και τραγούδησε για τον Ολυμπιακό.  Θα ήθελα το σχόλιό σου, αλλά και να μεταφέρεις το κλίμα στα αποδυτήρια, την άποψη των συμπαικτών σου για τη βοήθεια που πρόσφερε ο κόσμος στο «Ολντ Τράφορντ».
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη στήριξη του κόσμου. Είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας, ο κόσμος είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Αυτό που έζησαν τα παιδιά στο Μάντσεστερ ήταν καταπληκτικό. Ο κόσμος στάθηκε δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως μου είπαν. Τους ευχαριστούμε και τους θέλουμε συνέχεια δίπλα μας. Γιατί μόνο ενωμένοι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Σχετικά άρθρα