Bundesliga: Μια νίκη μακριά από την… σαλατιέρα η Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε νικηφόρα (0-2), έστω και δύσκολα, από την έδρα της Μάιντς και πλέον χρειάζεται μια νίκη, προκειμένου να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο στην Γερμανία. Πρώτη νίκη για Στέφενς.Ιδρωσε η Μπάγερν για να κάμψει την αντίσταση της Μάιντς, καθώς οι Βαυαροί έφτασαν μεν στη νίκη, αλλά αυτή επετεύχθη με δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο από τους Σβαϊνστάιγκερ και Γκέτσε. Πλέον θέλουν άλλη μια νίκη για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο!

Την πρώτη του νίκη πανηγύρισε στον πάγκο της Στουτγκάρδης ο Χουμπ Στέφενς, καθώς η ομάδα του νίκησε, έστω και δύσκολα, με 1-0 το Αμβούργο. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 53′, λόγω αποβολής του Καλχάνογλου με την Στουτγκάρδη να το εκμεταλλεύεται και να σκοράρει με τον Μαξίμ στο 69′ παίρνοντας τους τρεις βαθμούς.

Επιστροφή στις νίκες για τη Ντόρτμουντ, η οποία συνήλθε μετά την εντός έδρας ήττα από την Γκλάντμπαχ, κερδίζοντας με 3-0 μέσα στο Αννόβερο, έχοντας σκόρερ τους Χούμελς, Λεβαντόφσκι και Ρόις. Ετσι, διατηρήθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Η Βόλφσμπουργκ βρέθηκε να χάνει στην έδρα της από την Αουγκσμπουργκ χάρη σε γκολ του Βέρνερ, αλλά λίγο πριν το φινάλε ο Ολιτς χάρισε την ισοπαλία (1-1) στους Λύκους, που τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής στις καθυστερήσεις του Μπριν.

Εύκολο απόγευμα είχε η Σάλκε, που επικράτησε με 3-1 εντός έδρας της Μπράουνσβαϊγκ. Ο Γκορέτσκα άνοιξε το σκορ, με τον Χούντελααρ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Ο Κέσελ μείωσε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Σαλάι με αυτογκόλ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου:
Σάλκε – Μπράουνσβαϊγκ 3-1 (17′ Γκορέτσκα, 66′ Χούντελααρ, 94′ αυτ. Σαλάι / 81′ Κέσελ)
Στουτγκάρδη – Αμβούργο 1-0 (69′ Μαξίμ)
Ανόβερο – Ντόρτμουντ 0-3 (43′ Χούμελς, 52′ Λεβαντόβσκι, 90′ Ρόις)
Βόλφσμπουργκ – Άουγκσμπουργκ 1-1 (81′ Όλιτς / 43′ Βέρνερ)
Μάιντς – Μπάγερν 0-2 (82′ Σβάινσταϊγκερ, 86′ Γκέτσε)
Γκλάντμπαχ – Χέρτα (19:30)

Σχετικά άρθρα