Σειρά του Ρούνεϊ να καθαρίσει

Απόντος του τραυματία Φαν Πέρσι, κάποιος έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αυτός ήταν ο Ρούνεϊ, που με δύο γκολ χάρισε τη νίκη στην Γιουνάιτεντ με 2-0 στην έδρα της Γουέστ Χαμ και την στέλνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι του Μάντσεστερ την Τρίτη απέναντι στην Σίτι.
Με τον Γουέιν Ρούνεϊ να στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω του με το πανέμορφο τέρμα που σημείωσε στο 7ο λεπτό της συνάντησης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Γουέστ Χαμ με 2-0 και ανέβηκε στους 51 βαθμούς.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στους γηπεδούχους και καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, με τον Άγγλο στράικερ να βρίσκει ακόμη μία φορά δίχτυα (33’) και να αποβάλει αρκετό από το άγχος του Ντέιβιντ Μόγιες, που αναγκάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές μετά από το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και εν όψει του αγώνα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι την Τρίτη.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς, αφού σκόραρε από τα 46 μέτρα με απίθανο βολέ. Ο Άγγλος επιθετικός έφτασε τα 212 τέρματα για τον σύλλογο, προσπερνώντας τον Τζακ Ρόουλι στην 3η θέση των αρχισκόρερ της Γιουνάιτεντ και μένοντας πίσω μόνο από τους Ντένις Λο (237) και Μπόμπι Τσάρλτον (249).

Το θαυμάσιο γκολ σημειώθηκε μπροστά στα μάτια του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος βρισκόταν στις εξέδρες του "Άπτον Παρκ". Ο άλλοτε μέσος της Γιουνάιτεντ είχε σημειώσει παρόμοιο τέρμα με αντίπαλο τη Γουίμπλεντον το 1996.

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ντιμέλ, ΜακΚάρτνεϊ, Νομπλ, Κόλινς, Τόμκινς, Ντάουνινγκ, Ντιαμέ (Τζάρβις 58’), Κάρολ, Νόλαν (Κ. Κόουλ 78’), Τέιλορ (Νοτσερίνο 83’).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Μπίτνερ, Φελαϊνί, Τζόουνς, Κάρικ, Μάτα (Γουέλμπεκ 78’), Φλέτσερ, Ρούνεϊ (Ερνάντες 77’), Καγκάβα, Γιανγκ.

Το εκπληκτικό γκολ του Ρούνεϊ από τη σέντρα:

Σχετικά άρθρα