Δούρου: Δεν θα παριστάνω τώρα στα 39 μου ότι έγινα ΑΕΚ

Αντικείμενο ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης χαρακτήρισε η Ρένα Δούρου το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα ΦιλαδέλφειαΗ υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, η οποία στηρίζεται απ’τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες ημέρες είχε προκαλέσει εκνευρισμό σε δηλώσεις της, παραχώρησε συνέντευξη στον REAL FM, προκειμένου να ανασκευάσει την εικόνα της. Υποστήριξε ότι είναι υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά άφησε να εννοηθεί, ότι είναι κατά του σχεδίου που εφαρμόζει η νέα τάξη πραγμάτων στην Ένωση και δεν ανέφερε τίποτα για τα 20 εκατ.Ευρώ που έχουν εγκριθεί απ’την περιφέρεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Νομίζω ότι εδώ υπάρχει τεράστια υποκρισία. Αν κάποιος θεωρεί ότι εγώ δεν είμαι υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ, όχι μόνο είναι βαθιά νυχτωμένος αλλά πιστεύω ότι εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω από όσα έχω ήδη πει. Και το επαναλαμβάνω: δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης η καθ” όλα δικαιολογημένη προσδοκία ενός κόσμου που έχει σημείο αναφοράς την ΑΕΚ. Δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης το δικαίωμα να αποκτήσει ο κόσμος της ΑΕΚ το σπίτι του. Αντάξιο της ιστορίας της και των παραδόσεών της. Κάποιοι στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ έχουν πολύ επιλεκτική μνήμη. Δηλαδή δεν αναρωτιούνται γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι λέει η Δούρου.

Γιατί ενώ η υπόσχεση είχε δοθεί από καιρό… κάποιοι ποιούν την νήσσα;
Γιατί αυτό το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο προεκλογικά; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;
Προειδοποιώ ότι όσοι στρατοί κι αν εξαπολυθούν εναντίον μου, κι εναντίον της «Δύναμης Ζωής», δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις αξίες μας. Και να μην κάνουμε εκπτώσεις. Να μην φτιάξουμε το γήπεδο που θέλουν αυτοί και όχι το γήπεδο που αξίζει στην ιστορία μιας ομάδας που ανεξάρτητα τι είναι ο καθένας μας, γιατί δεν είμαστε όλοι ΑΕΚ και εγώ δεν θα παριστάνω τώρα στα 39 μου ότι έγινα ΑΕΚ για χάριν της υποψηφιότητάς μου, αλλά δεν μπορώ να ξεχνώ ότι η ιστορία της ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με ιστορικές περιόδους του ελληνισμού και της χώρας μας που τώρα δοκιμάζεται. Δεν έγινε παρεξήγηση. Εδώ κάποιοι παίζουν με τον πόνο φιλάθλων και τους αντιμετωπίζουν ως δεξαμενή άρδευσης ψήφων. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Το έχουν κάνει στο παρελθόν κι άλλοι, άλλες ομάδες για να τους φτιάξουν γήπεδα κάποιοι κοτζαμπάσηδες. Μην το κάνει και η ΑΕΚ αυτό. Και δεν είναι μόνο η προσδοκία των φιλάθλων. Εδώ η ιστορία του γηπέδου έχει πολλά. Έχει το άλσος, την οικονομική ζωή της Νέας Φιλαδέλφειας που ούτως ή άλλως έχει δοκιμαστεί. Είναι πολλά. Επαναλαμβάνω, έχουμε εξαπατηθεί πολλάκις και πλειστάκις από διάφορους. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο.

Αντιθέτως, παλεύω και παλεύουμε έτσι ώστε, όχι μόνο να γίνει το νέο γήπεδο, αλλά να είναι προσιτό στους φίλους της ΑΕΚ, που κατά βάση προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και τις προσφυγικές συνοικίες και έχουν χάσει τις δουλειές ή μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών. Να προβλέπονται δηλαδή, εκτεταμένες ζώνες κερκίδων του γηπέδου με φτηνό εισιτήριο για φτωχούς, ανέργους, οικογένειες, φοιτητές, μαθητές και άτομα με αναπηρία.

Τέλος, και λόγω των ημερών, καλώ τους πολίτες φιλάθλους να μην συμπεριφέρονται ως ραγιάδες παίζοντας το παιχνίδι κοτζαμπάσηδων και προεστών που, όπως και τότε έτσι και σήμερα, δεν νοιάζονται για το κοινό καλό. Αν κάποιοι νομίζουν ότι ζουν τη ζωή που τους αξίζει, ας μην κάνουν τίποτε, ας συνεχίζουν να στηρίζουν αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και συνεχίζουν να θέλουν να μας εξαπατούν. Προσωπικά, επειδή πιστεύω ότι δεν μας αξίζει να έχουμε αυτή τη ζωή, καλώ όλους να παλέψουμε να την αλλάξουμε».

Σχετικά άρθρα