Νηστίσιμη πατατόπιτα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη ζύμη κουρού</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλάκια του γλυκού ξίδι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 και ½ ποτήρι του νερού περίπου χλιαρό νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κόκκινες πιπεριές</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι μαύρο</span><br /><span style="font-size: medium;">λαδί</span><br /><span style="font-size: medium;">4-5 βρασμένες πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">4-5 πράσα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη ζύμη κουρού</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ αναδεύουμε καλά και τρίβουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν σαν ψίχουλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί το λιγότερο μισή ώρα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Με αυτόν τον τρόπο η ζύμη θα γίνει πιο τραγανή. Κατόπιν ρίχνουμε σταδιακά το νερό ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, χωρίς να κολλάει.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια, αν θέλουμε να κάνουμε πίτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 χοντρά φύλλα ενός εκ., που να προεξέχουν του ταψιού.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λαδάκι την πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια και τα πράσα κομμένο σε λεπτές φέτες. Μόλις μαραθούν τα πράσα το κατεβάζουμε από την φωτιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πολτοποιούμε με το πιρούνι τις βρασμένες πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις ανακατεύουμε με τα πράσα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αλατόπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ρίγανη (μπορούμε να βάλουμε και κάποιο άλλο μυρωδικό αν μας αρέσει).</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στρώνουμε το ένα φύλλο σε καλά λαδωμένο ταψί, βάζουμε την γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο. Χαράζουμε τα κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε την πιτουλα στον φούρνο αρχικά κανένα μισάωρο στους 40-50 βαθμούς για να φουσκώσει το ζυμαράκι μας, και μετά συνεχίζουμε στους 180 βαθμούς, περίπου μίση ώρα, μέχρι να ροδίσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα