Το τελείωσε πριν αρχίσει με σόου Βαλντές

Με χατ-τρικ του Βαλντές και γκολ-πέναλτι του Κάμπελ ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το Παγκρήτιο κερδίζοντας 4-1 τον Εργοτέλη για την 30η αγωνιστική
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είχε ήδη εξασφαλίσει το τρίποντο. Αιτία αποτέλεσε η αποτελεσματικότητα του Νέλσον Βαλντές, που στα πρώτα 13 λεπτά σημείωσε ένα από τα πιο γρήγορα χατ-τρικ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Μίτσελ, που έδωσε χρόνο σε αρκετούς παίκτες, όπως ο νεαρός Βέργος, έγραψε το 4-0 στο 32′ με εύστοχο πέναλτι του Κάμπελ και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός "έκατσε" και αποκαρδιωτικός στο α’ μέρος Εργοτέλης συμμάζεψε κάπως την κάκιστη εικόνα του μειώνοντας με τον Ιμπραΐμ, αλλά και χάνοντας 2-3 καλές ακόμα ευκαιρίες. Η ομάδα του Ουζουνίδη έμεινε στο +7 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και θα αναζητήσει στα επόμενα ματς τους βαθμούς, που θέλει για να σωθεί οριστικά. Από την άλλη ο Ολυμπιακός διατήρησε το +18 και μετράει αντίστροφη για τη φιέστα, έχοντας φυσικά το μυαλό του και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Με αιχμή του δόρατος τον Βαλντές, που έκανε πάρτι στην αντίπαλη περιοχή, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και στο τέταρτο κέρδισαν ήδη 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο παραγουανός, που στο 3′ άνοιξε το σκορ δεχόμενος την… ασίστ του Τζανακάκη, στο 8′ διπλασίασε τα τέρματά του μετά από ασίστ του Σέποβιτς και στο 13′ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ εκμεταλλευόμενος το πάρε-βάλε του Σάμαρη.

Ο Εργοτέλης έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Χαντί να μειώσει στο 10′, αλλά η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική με πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές, ιδιαίτερα στην άμυνα του, που… έμπαζε από παντού. Οι πειραιώτες δεν πάτησαν φρένο και συνέχισαν να απειλούν δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες. Τελικά το 4-0 ήρθε στο 32′ με εύστοχο πέναλτι του Κάμπελ, το οποίο κέρδισε ο Πέρεζ. Ο Μίτσελ μάλιστα είχε επιλέξει μία 11άδα με πολλές αλλαγές δίνοντας χρόνο σε Μέγερι, Τόρες και Σέποβιτς.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την συντριπτική κατοχή και να φτάνει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο στο β’ μέρος ήταν φλύαρος, έχοντας "κάτσει" στο ευρύ του προβάδισμα. Ο Εργοτέλης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, σοβαρεύτηκε και ευτύχησε με ένα ωραίο μακρινό σουτ του Ιμπραΐμ να μειώσει στο 55′, ενώ θα μπορούσε στο 62′ να σκοράρει πάλι όταν ο Μέγερι είπε "όχι" σε σουτ του Μπαντιμπαγκά από εξαιρετική θέση. Καλή ευκαιρία είχαν και οι πειραιώτες λίγο νωρίτερα, αλλά ο Σέποβιτς την σπατάλησε.

Ο Μίτσελ βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει Εντινγκά και Μαρκάνο, ενώ έδωσε τη δυνατότητα στο νεαρό Βέργο να ντεμπουτάρει και στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά το Champions League. Οι κρητικοί βλέποντας τη χαλαρότητα των ερυθρολεύκων έβγαιναν επικίνδυνα στην αντεπίθεση και στο 75′ ο Διαμαντάκος είχε μία ακόμα καλή στιγμή. Οι γηπεδούχοι έψαξαν μέχρι το τέλος ένα δεύτερο γκολ να περιορίσουν την βαριά ήττα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και οι ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν στον Πειραιά με ένα εύκολο τρίποντο.

Εργοτέλης (Μ. Ουζουνίδης): Στοϊκοβιτς, Τζανακάκης, Αμπντούλ Αζίζ, Μεχία (46’ Σαρρής), Αντελέγιε, Καρντόζο (46’ Κοζορώνης), Χαντί, Ιμπραϊμ, Μπουχουλάκης, Μονακέλο (71’ Διαμαντάκος), Μπανιτμπανγκά.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Τόρες, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (58’ Παπάζογλου), Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά (46’ Μασάντο), Κάμπελ, Πέρες, Σέποβιτς, Βάλντες (72’ Βέργος)

Σχετικά άρθρα