Η μάχη της παραμονής

Ο Ολυμπιακός έχει καθίσει ήδη στο θρόνο του πρωταθλητή, οι τέσσερις των πλέι οφ έχουν ήδη ξεκαθαρίσει (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας) και πλέον το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος έχει στραφεί στη μάχη της παραμονής. Ο Αρης έχει πάψει να ελπίζει και τέσσερα ματς πριν το φινάλε οι Απόλλων Σμύρνης, Πλατανιάς και Βέροια παλεύουν… για μία θέση στον ήλιο και για μία δεύτερη ευκαιρία.
Τα ανοιχτά μέτωπα σε ότι αφορά την κορυφή της βαθμολογίας και τις θέσεις των πλέι οφ έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό με τον Ολυμπιακό να έχει κατακτήσει άνετα το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και τους ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης να αποτελούν τη δεύτερη ταχύτητα του μαραθωνίου, έχοντας αποκτήσει διαφορά από τους υπόλοιπους.

Μέχρι την έναρξη των πλέι οφ οι τέσσερις ομάδες θα ψάξουν για την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή ενόψει του μίνι πρωταθλήματος, αλλά το πραγματικό ενδιαφέρον έχει στραφεί στην ουρά, εκεί που η μάχη της παραμονής έχει φουντώσει.

Ξάνθη, Καλλονή και Λεβαδειακός ήταν οι κερδισμένοι της 30ης αγωνιστικής, καθώς με τις νίκες του ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη, δημιουργώντας μία σχετική διαφορά ασφαλείας. Σε ανάλογη θέση είναι και ο Πανιώνιος, έστω κι αν ηττήθηκε.

Με +5 από την προνομιούχο 15η θέση ο Πανιώνιος, με +6 Ξάνθη και Εργοτέλης και με +7 Καλλονή, Ξάνθη και Λεβαδειακός, θα πρέπει να αυτοκτονήσουν στα τέσσερα τελευταία ματς για να κινδυνεύσουν.

Ως εκ τούτου, Απόλλων Σμύρνης, Πλατανιάς και Βέροια, που και οι τρεις ηττήθηκαν αυτή την αγωνιστική, έμειναν να… βράζουν στο ζουμί τους και να παλεύουν για μία θέση στον ήλιο, αλλά και μία δεύτερη ευκαιρία. Ο ένας από τους τρεις θα πέσει, ο άλλος θα παλέψει για την παραμονή στα μπαράζ και ο τρίτος θα αρχίσει να προετοιμάζεται για τη Super League της επόμενης σεζόν.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα, που σώζεται είναι η Ελαφρά Ταξιαρχία, έχοντας ένα βαθμό περισσότερο. Την ίδια ώρα ωστόσο ο Απόλλωνας έχει και το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους τρεις, έχοντας να αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Αντίθετα, το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα φαίνεται να το έχει η Βέροια, η οποία έχει να δώσει ένα παιχνίδι παραπάνω στην έδρα της σχετικά με Απόλλωνα και Πλατανιά.

Ο Πλατανιάς δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι τρεις "μονομάχοι" δεν έχουν να δώσουν μεταξύ τους κάποιο παιχνίδι.

Σε ό,τι αφορά τις πιθανές ισοβαθμίες, ο Απόλλων Σμύρνης υπερτερεί της Βέροιας, αλλά είναι κάτω από τον Πλατανιά, ο οποίος έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τη Βέροια και στα δύο ματς (2-2).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (29 βαθμοί)
31η: ΠΑΟΚ (εντός)
32η: Πανθρακικός (εκτός)
33η: Εργοτέλης (εντός)
34η: Ολυμπιακός (εκτός)

Πλατανιάς (28 βαθμοί)
31η: Λεβαδειακός (εντός)
32η: Ξάνθη (εκτός)
33η: Παναιτωλικός (εντός)
34η: Πανιώνιος (εκτός)

Βέροια (28 βαθμοί)
31η: Ξάνθη (εντός)
32η: Παναιτωλικός (εκτός)
33η: Πανιώνιος (εντός)
34η: Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Σχετικά άρθρα