Αλβέρτης: Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει σε κάθε ματς

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε στο κανάλι της Euroleague και ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να κερδίζει σε κάθε αγώνα.Αναλυτικά όσα τόνισε ο Φράγκι:

"Αν σκεφτεί κανείς ότι ήρθα στην ομάδα ενώ ήμουν 16 ετών και τώρα είμαι 40 και βρίσκομαι ακόμα στο σύλλογο μπορεί εύκολα να καταλάβει πως έχω περάσει περισσότερα από τα μισά χρόνια της ζωής μου στον Παναθηναϊκό.

Εχω ζήσει πάρα πολλά σπουδαία πράγματα τόσο σαν παίκτης της ομάδας, όσο και σαν τιμ μάνατζερ και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και τώρα σαν προπονητής. Το ταξίδι για εμένα ξεκίνησε όταν υπέγραψα για πρώτη φορά στον Παναθηναίκό και είχα την τύχη να τελειώσω την καριέρα μου με ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ".

Όσο για το dna της ομάδας, απάντησε: "Αν κάποιος ξέρει τι ευχαρίστηση είναι αλλά και τι πίεση να ζεις σε αυτήν την ομάδα, αυτός είμαι εγώ. Ο Παναθηναίκός πρέπει να κερδίζει σε κάθε ματς. Δεν επιτρέπεται να χάνει. Αυτό υπάρχει και στο μυαλό του κόσμου, αλλά και στο δικό μας".

Ο Αλβέρτης αναφέρθηκε στην έδρα του Τριφυλλιού, λέγοντας: "Δεν είναι πολλοί οι παίκτες στην Euroleague που έχουν την τύχη να παίζουν μπροστά σε 20.000 κόσμο. Αυτό είναι το κορυφαίο συναίσθημα για κάθε αθλητή. Να παίζει σε μια τέτοια «καυτή» ατμόσφαιρα, αλλά παράλληλα πρέπει να προσπαθεί να μένει συγκεντρωμένος μόνο μέσα στοπ παρκέ. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε πάντα και με τον καλύτερο τρόπο".

Τέλος, στα πλεονεκτήματά του ως… προπονητής, είπε: "Μπορώ να καταλάβω κάποιες φορές τι σκέφτονται οι παίκτες αλλά και το τι θέλουν να ακούσουν από τον προπονητή, στο ψυχολογικό κομμάτι".

Σχετικά άρθρα