Σάντος: Με πίεσαν, αλλά αρνήθηκα

Δεν ήθελε να πιεστεί, αλλά να σκεφτεί και να αποφασίσει ήρεμα για το μέλλον του, που μπορεί να είναι στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, ακόμα και στην… Κίνα. Αυτό απάντησε ο Φερνάντο Σάντος στους συμπατριώτες του, σχετικά με την άρνησή του στην πρόταση της ΕΠΟ για να συνεχίσει στο τιμόνι της Εθνικής και μετά το καλοκαίρι. Οσο για τον στόχο της γαλανόλευκης στο Μουντιάλ, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα πάει στην Βραζιλία για διακοπές, αλλά για να προκριθεί στην δεύτερη φάση."Η ομοσπονδία με πίεσε για να δώσω μια οριστική απάντηση, αλλά δεν αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε. Θα σκεφτώ ήρεμα και χωρίς πίεση χρόνου για το μέλλον μου. Είμαι προπονητής και είναι όλα πιθανά, να επιστρέψω στην Πορτογαλία ή στην Ελλάδα, ή να πάω ακόμη και στην… Κίνα", τόνισε ο Φερνάντο Σάντος, που μίλησε σε εκδήλωση πορτογαλικής εφημερίδας.

Σε ότι αφορά τις προβλέψεις τους για τις ομάδες Ελλάδας και Πορτογαλίας;

"Είναι ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Πιστεύω πως η Πορτογαλία θα προχωρήσει από τη φάση των ομίλων και μπορεί να πάει μακριά. Ο πρώτος στόχος της Ελλάδας είναι να περάσει. Θα δούμε μετά. Δεν πάμε εκεί για διακοπές. Είναι η τρίτη παρουσία της Εθνικής σε Μουντιάλ και στόχος είναι να περάσουμε για πρώτη φορά στη δεύτερη φάση. Μακάρι να φτάσουν Ελλάδα και Πορτογαλία στα ημιτελικά. Έτσι μία από τις δύο ομάδες θα είναι στον τελικό κι εγώ θα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο".

Οσο για τα φαβορί του Μουντιάλ, ανέφερε:

"Υπάρχουν τέσσερα φαβορί στη διοργάνωση, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Γερμανία και η Ισπανία. Η Πορτογαλία είναι σε ένα επόμενο γκρουπ ομάδων που μπορούν να πάνε ψηλά και αμέσως μετά είναι η Ελλάδα".

Σχετικά άρθρα