Μίτσελ: Ευκαιρίες σε όλους

Για το πώς σκοπεύει να διαχειριστεί το ρόστερ από εδώ και στο εξής μίλησε ο Μίτσελ, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον Μέγιερι, τον οποίο προορίζει για βασικό και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη Nova

Κύριε Μίτσελ, στο Παγκρήτιο προχωρήσατε σε εκτεταμένο rotation με την ομάδα σας να έχει εξαιρετική απόδοση. Ένα απ’ τα μυστικά τη επιτυχίας του φετινού Ολυμπιακού είναι η έμπρακτη εμπιστοσύνη που δείχνετε στο σύνολο των παικτών σας; «Ξέρετε πως απ’ την αρχή της χρονιάς επιθυμούσα να έχω μικρότερη ομάδα με λιγότερους ποδοσφαιριστές. Ξεκινήσαμε με 27 πρόσωπα, τώρα έχουμε 26 παίκτες στην ομάδα μας και η πρόθεσή μας είναι να τους χρησιμοποιούμε όλους έτσι ώστε όλοι να αισθάνονται χρήσιμοι. Παράλληλα, θέλουμε να υπάρχει συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες. Μόνο έτσι ανεβαίνει το επίπεδο. Άρα, αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να δίνουμε σε όλους ευκαιρίες».

Χρησιμοποιήσατε τον Μέγερι στο Ηράκλειο. Θα πορευτείτε με αυτόν στο υπόλοιπο της περιόδου ή έχετε κάτι άλλο κατά νου; «Ναι, σκοπεύω να συνεχίσω με τον Μέγερι. Είναι σίγουρο πως θα παίξει στον αγώνα με τον Αστέρα. Αυτό θα γίνει γιατί είναι κάτι που του αξίζει. Είναι η επιβράβευση στη δουλειά που έχει κάνει. Δεν πρέπει να τιμούμε μόνο την καλή δουλειά που έχει κάνει ο Ρομπέρτο, αλλά και του Μέγερι επίσης. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα παιχνίδια στα οποία έχει αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο, αλλά και για την πολύ καλή απόδοσή του στα παιχνίδια του κυπέλλου. Φυσικά, δε θέλω να πω ότι δε θα ξαναδούμε τον Ρομπέρτο. Σίγουρα θα τον ξαναδούμε σε κάποια απ’ τα παιχνίδια μας»

Στη φάση του σκληρού μαρκαρίσματος που δέχθηκε ο Πέρες στον αγώνα με τον Εργοτέλη, σας είδαμε πολύ ανήσυχο. Πόσο δύσκολο είναι για τους ποδοσφαιριστές να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις; «Έπειτα από το πρώτο ημίχρονο στον αγώνα της Κρήτης όπου η ομάδα μας ήταν πολύ καλή, περιμέναμε πως ο αντίπαλός μας θα ήθελε να είναι πιο επιθετικός και λίγο πιο σκληρός, Όμως, κτυπήματα σαν αυτό είναι επικίνδυνα. Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παικτών. Για αυτό το λόγο ο Πέρες δε θα είναι αύριο μαζί μας. Ήταν πολύ σκληρό το κτύπημα που δέχθηκε. Έχει ενοχλήσεις και πονάει αρκετά. Δεν μπορεί να βρίσκεται στην αποστολή. Είναι άσχημο να συμβαίνουν αυτά τα κτυπήματα. Ελπίζουμε να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και να μην είναι κάτι που θα συμβαίνει συχνά. Όμως, είναι αλήθεια πως στα δύο τελευταία μας παιχνίδια οι παίκτες μας έχουν δεχθεί τέτοια μαρκαρίσματα, τα οποία ξεπερνούν τα όρια των κανονισμών. Ελπίζουμε να γίνουμε λίγο πιο προσεκτικοί σε αυτό».

Στις υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές η ομάδα σας κυνηγάει αρκετά ρεκόρ, που σχετίζονται με τον αριθμό των νικών, τη συγκομιδή των βαθμών, τη διαφορά απ’ το δεύτερο της βαθμολογίας. Είναι όλα αυτά κίνητρα για εσάς και τους παίκτες σας; «Πάντα τα ρεκόρ αποτελούν κίνητρο. Αλλά το πρώτο και σημαντικότερο κίνητρο είναι το να παίζεις σε αυτήν την ομάδα. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Σίγουρα όλα αυτά τα ρεκόρ είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε όλη τη χρονιά. Αλλά ο κύριος λόγος είναι πως ανήκουμε σε αυτόν το μεγάλο σύλλογο. Σίγουρα οι προπονητές μπερδεύονται καμιά φορά και κάνουν και λάθη. Αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που μπαίνουν ή βγαίνουν από τις αποστολές».

Την Τετάρτη αντιμετωπίζετε τον Αστέρα στην Τρίπολη. Συμφωνείτε πως είναι ένας αγώνας με υψηλό βαθμό δυσκολίας; «Πιστεύω πως είναι μία πολύ καλή ομάδα. Από πέρυσι συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της επιτυχίας. Είναι μία ομάδα που βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Θα είναι στα πλέι – οφ. Είναι μία ομάδα που γνωρίζουμε καλά γιατί είχαμε την ευκαιρία να την αντιμετωπίσουμε στο κύπελλο, που δεν είναι καθόλου εύκολο για εμάς. Είναι επιθετική, καταιγιστική στο παιχνίδι της. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που θα μας δυσκολέψει».

Και κάτι τελευταίο. Τη Δευτέρα απεβίωσε ο ιστορικός πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σταύρος Νταϊφάς. Στα πρώτα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας, μία από τις φράσεις που είχε πει ήταν πως «ο Ολυμπιακός είναι ιδέα». Θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια. «Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Συμφωνώ πως ο Ολυμπιακός αποτελεί μία ιδέα. Και όχι μόνο μία ιδέα, αλλά και μία οικογένεια. Για αυτό το λόγο είμαστε λυπημένοι που πλέον ο παππούς της οικογένειας αυτής δεν είναι πια μαζί μας. Αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό άνθρωπο όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι του Ολυμπιακού, αλλά και για το κοινωνικό κομμάτι. Έβαλε τους πρώτους λίθους για να κτιστεί το οικοδόμημα που έχουμε σήμερα. Όταν κάποιος μας δείχνει το δρόμο με αυτόν τον τρόπο, είναι πάρα πολύ σημαντικό και κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για αυτούς που ακολουθούν. Γιατί το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να ακολουθήσουμε το δρόμο του. Να αντιγράψουμε αυτό που έκανε. Από μέρους μου αλλά και από το σύλλογο, μία μεγάλη πολύ ζεστή αγκαλιά στην οικογένεια του εκλιπόντος. Γιατί πραγματικά είναι ένας άνθρωπος που τον νιώθουμε πολύ κοντά μας»

Σχετικά άρθρα