Ο Αρης είναι εντάξει;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ για το θέμα που ανέκυψε, σχετικά με τα σενάρια για πιθανό υποβιβασμό Πλατανιά και Πανιωνίου στην Football League, την εμπλοκή του Αρη και κατά πόσο μπορεί η ΕΕΑ να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση.Ας τα πάρουμε ένα – ένα: Το θέμα αποκαλύφθηκε στη "Δίκη του ΣΚΑΪ" το βράδυ της Δευτέρας (24/3) και αφορούσε τη μη κατάθεση του ισολογισμού των ΠΑΕ Πανιωνίου και Πλατανιά.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ΜΜΕ που πρόσκεινται φιλικά στον Αρη το ανέδειξαν, σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης και να αποφύγει τουλάχιστον τον απευθείας υποβιβασμό.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν έχει συγκαλέσει Εκτακτη Γενική Συνέλευση.

Σημειώνεται ότι η ΕΕΑ δεν την έχει υποχρέωση να ζητήσει ισολογισμό από καμία ΠΑΕ. Στις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση δεν συμπεριλαμβάνεται ο ισολογισμός μιας ΠΑΕ, αλλά ο προϋπολογισμός! Πράγμα οξύμωρο, αλλά γεγονός.

Από μόνη της η ΕΕΑ δεν θα ασχοληθεί με το θέμα. Τα μέλη της θα ασχοληθούν αν και εφόσον τους ζητηθεί από τον υφυπουργό αθλητισμού ή τη γενική γραμματεία εμπορίου.

Επιπλέον, η ΕΕΑ είναι αναρμόδια να πάρει την απόφαση να υποβιβάσει μια ομάδα. Τι κάνει σε αυτή την περίπτωση; Συντάσσει ένα σχετικό πόρισμα, το οποίο μεταβιβάζει στις πειθαρχικές επιτροπές ποδοσφαίρου, οι οποίες κατόπιν καλούνται να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κρατήσουμε τη διάψευση του νομικού εκπροσώπου του Πλατανιά, Χρήστου Πραματευτάκη, ο οποίος με παρέμβασή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι η ΠΑΕ έχει στείλει τον ισολογισμό της στο υπουργείο ανάπτυξης.

Από την πλευρά του Πανιωνίου, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση. Αλλωστε, δεν είχε πάρει άδεια ούτε πέρυσι από την ΕΠΟ, αλλά από την ΕΕΑ. Οι κυρώσεις σε αυτή την περίπτωση δεν είναι υποβιβασμός, όπως ίσχυε κάποτε, αλλά απαγόρευση μεταγραφών.

Το ερώτημα που προκύπτει πέρα από το αν θα υπάρξει συνέχεια στην υπόθεση, είναι αν ο Άρης πληροί τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κατηγορία. Με τα οικονομικά προβλήματα να γιγαντώνουν και να σφίγγουν όλο και περισσότερο τη θηλιά γύρω από το λαιμό της ΠΑΕ, αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Φυσικά το αν ο Αρης πληροί ή όχι τις προϋποθέσεις είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα με το αν έχουν υπάρξει παρατυπίες από άλλες ομάδες.

Ομως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η ΠΑΕ Αρης θα κρατήσει το θέμα στην επιφάνεια, όσο κι αν οι φίλοι της ομάδας κάνουν το δικό τους θεμιτό αγώνα.

Με λίγα λόγια η διοίκηση του Αρη, μέσα σε όλα αυτά που έχει να ασχοληθεί, θα διεκδικήσει την τιμωρία των δύο ομάδων μόνο αν είναι σίγουρη ότι μπορεί να υπάρξει έστω και 1% ποσοστό να επωφεληθεί και να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.

Σχετικά άρθρα