Eνας Τσολιάς από τη… Χαβάη!

Ο βολεϊμπολίστας Σπένσερ Μακάχλιν από τη Χαβάη, που αγωνίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Νίκη Αιγινίου, έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση της επετείου της 25ης Μαρτίου που έγινε στο Αιγίνιο!Ο Μακλάχλιν διδάσκεται μαθήματα ελληνικής γλώσσας από ένα προσφιλές πρόσωπο του Μ.Α.Σ. Νίκη, την φιλόλογο Θεοδώρα Γκορίδου. Ενώ, ο αθλητής ήδη καταφέρνει να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας εκφράσεις της ντοπιολαλιάς, που απορρέουν από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Στη φετινή παρέλαση, ο ίδιος επιθυμούσε να ντυθεί τσολιάς, ώστενα γιορτάσει μαζί μας την 25η Μαρτίου!

Το ίδιο ήθελαν οι παράγντες του Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου να συμβεί και με τους άλλους δύο Αμερικανούς της ομάδας  Έρικ Νταλίκι (Eric Daliege) και Τζέι Μπλανκενάου (Jay Blankenau), αλλά η διαθεσιμότητα των παραδοσιακών ενδυμασιών του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών “Ανατολική Ρωμυλία” προσβλέπει σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Η αποδοχή του κόσμου ήταν ένθερμη για τον Μακ Λάχλιν κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Τον ίδιο καμάρωσε όχι μόνο η τοπική κοινωνία και οι προαναφερθέντες συναθλητές του, αλλά και η μητέρα του που βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα.

«Είναι μία ξεχωριστή πρωτοβουλία του συλλόγου μας. Εμείς, πέραν των αναφορών στα επίσημα έγγραφα του αθλητή, ως κοινωνία, φωνάξαμε ρυθμικά στη διάρκεια της παρέλασης του McLachlin “Γεία σου τσολιά Μ.Α.Σ!..”, προσβλέποντας να είμαστε πομπός αλλά και δέκτης της ένθερμης αποδοχής του αθλητή μας στις παραδόσεις και την ιστορία μας. Κι αυτό ήτανε ένας ακόμη κοινωνιοκεντρικός προσανατολισμός που επετεύχθη μέσα από μία αθλητική συνεργασία, η οποία, παρά τη σύντομη σε χρόνο πορεία της, δε σταματάει να τοποθετεί στο κέντρο τον άνθρωπο», ανέφερε η Γενική Γραμματέας του Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου Παραλυκίδου Ισιδώρα.

Σχετικά άρθρα