Νίκη βάλσαμο για Βέροια, 3-2 τη Ξάνθη

Με τέρματα των Οστοϊτς, Μπαργκάν και Παυλίδη η Βέροια κέρδισε 3-2 τη Ξάνθη για την 31η αγωνιστική της Super League

Πολύτιμο τρίποντο στην προσπάθεια, που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό, πήρε η Βέροια, που επικράτησε 3-2 της Ξάνθης. Η βασίλισσα του Βορρά πλέον ξεπέρασε τον Απόλλωνα Σμύρνης, που έπεσε στην επικίνδυνη ζώνη, και ισοβαθμεί με τον Πλατανιά, που επίσης κέρδισε, στη θέση των μπαράζ (στους 31 βαθμούς). Ο Οσταϊτς άνοιξε το σκορ, αλλά ο Βασιλακάκης ισοφάρισε λίγο πριν αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο β’ μέρος η ομάδα του Ντόστανιτς εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και με γκολ των Μπαργκάν και Παυλίδη έφτασε στη νίκη. Ο Νάκας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Πολλά τα παράπονα της Ξάνθης για την διαιτησία του Σπάθα με τους ακρίτες να μένουν στους 35 βαθμούς.

Η Βέροια ήταν η ομάδα που "καιγόταν" περισσότερο για τη νίκη ούσα μία ανάσα από τη γραμμή του υποβιβασμού και το έδειξε με το… καλημέρα, καθώς βρήκε δίχτυα με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου. Στο 5′ ο Όστοιτς έκανε το 1-0 με φάουλ-κεραυνό που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κυριακίδη. Στην πρώτη της ωστόσο μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ευτύχησε να βρει δίχτυα.

Ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο κενό στο κέντρο της άμυνας της Βέροιας και αφού μπήκε κατά μέτωπο στη μεγάλη περιοχή πρόλαβε τον εξερχόμενο Καντιμοίρη και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-1. Δεν πρόλαβε πάντως να χαρεί πολύ το γκολ του καθώς στο 42ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον διαιτητή Σπάθα να εξαντλεί την αυστηρότητά του σε μαρκάρισμα που έκανε στο χώρο του κέντρου και τους Ακρίτες να ξεσπούν σε διαμαρτυρίες.

Αν και με παίκτη λιγότερο, η Ξάνθη άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 51ο λεπτό όταν το χτύπημα φάουλ από τον Μάνταλο έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη (προηγουμένως είχε βρει λίγο τη μπάλα), όμως ήταν η Βέροια που έκανε το 2-1 λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 58′, με τον Μπαργκάν να παίρνει τη μπάλα από το χώρο του κέντρου και να φτάνει με κούρσα μέχρι την περιοχή, με το πρώτο σουτ του να αποκρούεται αλλά με δεύτερο σουτ μέσα από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη.

Με το σκορ να είναι εις βάρος τους οι παίκτες της Ξάνθης υποχρεώθηκαν να βγουν μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση με αποτέλεσμα να αφήσουν περισσότερους κενούς χώρους και τους γηπεδούχους να "χτυπούν" για τρίτη φορά στο 70′. Οι Ζεζίνιο και Γκονσάλβες κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Παυλίδη να γίνεται ο τελικός κάτοχος και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι να μη δυσκολεύεται να κάνει το 3-1. Στο 75′ ο Κυριακίδης απέκρουσε σε κόρνερ το καλοχτυπημένο φάουλ από τον Μπαργκάν, ενώ η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ σε 3-2 στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα με κεφαλιά του Νάκα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Όστοϊτς, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Ζεζίνιο (84′ Τραπ), Παυλίδης, Γκονσάλβες (79′ Κομόλοφ), Μπαργκάν, Καλτσάς (66′ Σισοκό)

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Χοσέμι, Παΐτο, Ντε Γκουζμάν, Βασιλακάκης, Τριάδης (61′ Κάλβο), Μάνταλος (75′ Μαρίν), Σολτάνι, Σολάρι (75′ Νάκας)

Σχετικά άρθρα