Μπορεί και χωρίς Μπεργκ, 3-0 την Καλλονή και φουλ για… σεντόνι!

Μπορεί να έλειπε ο πρώτος του σκόρερ, αλλά και του πρωταθλήματος γενικότερα, αλλά ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι τα καταφέρνει και χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ. Οι πράσινοι πέτυχαν την 5η τους διαδοχική νίκη (πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια..!), κερδίζοντας με 3-0 την Καλλονή στην Λεωφόρο με σκόρερ τους Ντίνα, Καρέλη και Βαλλιό (αυτ.) και έπιασαν στην 2η θέση τον Ατρόμητο (τον οποίο αντιμετωπίζει το Σάββατο στο Περιστέρι) και τον ΠΑΟΚ (παίζει την Πέμπτη στην Ριζούπολη με τον Απόλλωνα).Ο Αναστασίου, που δεν είχε στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπεργκ, τον τραυματία Λαγό, τον ανέτοιμο Μπαϊράμι και τους Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο, στους οποίους έδωσε ανάσες, έκοψε τελευταία στιγμή από την 18άδα τον Πέτριτς και παρέταξε τους πράσινους με σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας τον Καρέλη μοναδικό προωθημένο. Για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα ξεκίνησε στο αριστερό άκρο ο Χουχούμης.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Μαντζουράκης που μετρούσε τις απουσίες των τιμωρημένων Λεοζίνιο, Μαρσέλο, Περόνε και των τραυματιών Αναστασιάδη, Γιορέντε, Ζος, παρέταξε την Καλλονή με αμυντικογενές σχήμα (5-4-1) έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Νιαμπούγιου.

Οι πράσινοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έκλεισαν στα καρέ τους τους νησιώτες. Στο 2ο λεπτό, δυνατό σουτ του Μέντες η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, στο 11′ από πάσα του Χουχούμη, ο Καρέλης έπιασε με τη μια το σουτ, αλλά ο Χογκ απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 13′ εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Καλλονής.

Η υπεροχή του Τριφυλλιού απέδωσε καρπούς στο 14ο λεπτό, όταν ο Καρέλης πίεσε τον Χωριανόπουλο και του έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντίνα, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού στο πρωτάθλημα, ενώ έχει σκοράρει και στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ίδιο γήπεδο.

Πέντε λεπτά αργότερα διαγώνιο σουτ του Καρέλη έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ η Καλλονή φάνηκε για πρώτη φορά επιθετικά στο 24′, όταν μακρινό σουτ του Νιαμπούγιου, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καπίνο κρατώντας το 1-0 για τους πράσινους, που στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Ατζαγκούν να μην μπορεί να νικήσει από πλεονεκτική θέση με πλασέ τον Χογκ!

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πήγε με δύο γκολ προβάδισμα στα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, στο 44′, ο Ντίνας αυτή τη φορά έκλεψε από τον Χωριανόπουλο και έβγαλε στον Καρέλη, που κέρδισε την κόντρα, η μπάλα σηκώθηκε στον αέρα και με διαγώμιο βολέ, πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, γράφοντας το 2-0 για τους πράσινους.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Μαντζουράκης πέρασε τον Γκαρσία αντί του Γάλα μετατρέποντας το σύστημα της ομάδας του από 5-4-1 σε 4-2-3-1. Οι πράσινοι είχαν και πάλι την υπεροχή χάνοντας ευκαιρίες στο 55′ με τον Ατζαγκούν, τον οποίο πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Χογκ και στο 58′ με τον Καρέλη, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια άουτ.

Ο Ντίνας που ήταν από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε στο 66′ στο γόνατο και στη θέση του πέρασε ο νεαρός Γιαννιτσάνης, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα στη Σούπερ Λίγκα κι έγινε ο 402ος παίκτης στην ιστορία του Τριφυλλιού που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Λίγο αργότερα, στο 71′ έγινε το 3-0, όταν από γύρισμα του Σπυρόπουλου από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Βαλλιού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Χογκ!

Μετά το 3-0, ο Αναστασίου προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 78′ βάζοντας μέσα Ρισβάνη και Δώνη στις θέσεις των Σίλντενφελντ και Πράνιτς, προκειμένου να πάρουν ανάσες. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να έχει ακόμα μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει με τον Κουτρουμπή στο 87′, αλλά από πλεονεκτική θέση σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 92′, ο Χογκ απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μέντες στερώντας του την ευκαιρία για το πρώτο του γκολ με τα πράσινα.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (78′ Ρισβάνης), Χουχούμης, Μέντες, Ντίνας (66′ Γιαννιτσάνης), Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης, Πράνιτς (78′ Δώνης).

Καλλονή: Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Γαλάς (46′ Γκαρσία), Φουρλάνος, Καλτσάς (80′ Ναούμ), Φαρία, Νιαμπούγιου (68′ Σιλιγαρδάκης), Ζακουάνι, Βαλιός, Μανούσος .

Σχετικά άρθρα