Ομελέτα με μπρόκολο και πατάτες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 μπρόκολο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">4 αυγά χτυπημένα</span><br /><span style="font-size: medium;">45 ml γλυκό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">5 κρεμμυδάκια φρέσκα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας τρίμμα αυγοτάραχου</span><br /><span style="font-size: medium;">30 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για 8 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Κόβουμε το μπρόκολο και κρατάμε τις κορυφές του, γιατί αυτές θα χρησιμοποιήσουμε στην ομελέτα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βράζουμε την πατάτα και μόλις κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε ροδέλες.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το μπρόκολο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Όταν απορροφηθούν τα υγρά, βγάζουμε το μπρόκολο από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα στο σκεύος τις ροδέλες πατάτας δημιουργώντας μια στρώση.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε τις πατάτες να σοταριστούν ελαφρώς για 1-2 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βάζουμε το μπρόκολο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το αυγοτάραχο.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα